Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rétes alaptésztához ötletek?

Rétes alaptésztához ötletek?

Figyelt kérdés

Férfi vagyok, kipróbálnám a rétest magam megsütni, de nem tudok praktikákat hogy milyen lisztből érdemes és hogyan. Egyszerű recept érdekel, amihez nem kell konyhai tudomány, meg a legfontosabb hogy puha tésztát kapjak.


Tudnátok tanácsot adni?

Köszönöm.


2020. szept. 28. 14:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hát ha nincs sok konyhai tapasztalatod, elég bátor ötlet pont a rétessel kezdeni ...


Az, hogy melyik liszt a legjobb, mindenki kb. saját maga tapasztalja ki. SOk-sok kísérletezés után. Gasztroblogokon érdemes nézelődni, de ugye egyáltalán nem biztos, hogy XY falujában kapható liszt pont lesz a te városodban/faludban is... És még ha jó liszted is van, ahhoz elég sok tapasztalat kell, hogy tudd azt, milyen állagot kell elérned, amit majd szépen ki tudsz húzni szupervékonyra...

2020. szept. 28. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

ITt van pl. egy recept:

[link]


De itt is szerepel benne az, hogy lisztfüggő is, hogy mennyi folyadék kell hozzá... A tipikus nagymama-receptbeli megjegyzés: "amennyit felvesz". :)

2020. szept. 28. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:

Itt egy másik recept + képes fázisfotók.


[link]

2020. szept. 28. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi a linkeket! Gondolom a nagyis finomliszt jó lehet a réteshez, nem nagyon vagyok jártas ebben hogy van e réteshez való liszt. Majd meglátom mit tudok kihozni, nem lehet ez annyira nehéz dolog🙂
2020. szept. 28. 14:25
 5/12 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb és nem rétestészta kell hozzá hanem élesztős-omlós.

Kígyórétes keress rá,jóval egyszerűbb a hagyományosnál.

2020. szept. 28. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
54%

A réteshez rétesliszt kell, azt meg minden boltban lehet kapni.


Készíthetsz rétest, de egyszerűbb, ha veszel kész réteslapot, az ízélményt úgyis a töltelék adja meg, az meg tőled függ.

50 éve sütök-főzök, mások szerint is elismert minőségben, de legalább 15 éve réteslapot használok, semmi különbség.

2020. szept. 28. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem véletlen a "rétesliszt" elnevezése. Szerintem mindenképpen kell hozzá az is... Ha nem is teljes mértékben abból gyúrnám, de tennék bele a finomliszt mellé.
2020. szept. 28. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
57%
6: hát azért a bolti réteslap és a nagymama rétese közötti különbséget zongorázni lehetne... :) :) :)
2020. szept. 28. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Esetleg ajánlom ezt a videót, ha feltétlen magad készítenéd a tésztát is:

https://www.youtube.com/watch?v=2jR94URhIPs

2020. szept. 28. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
71%

#8

Azért mert azt a nagymamád csinálta!:)

A rétesnek a lelke a töltelék, nem a hártyavékony lapok, amiknek jószerivel az ízét sem érzed, csak egy "csomagolóanyag", ami összefogja a töltést. De persze nem akarlak befolyásolni, ha neked az otthon húzkodott az igazi, hát csináld úgy! Mindössze a Kérdezőnek ajánlottam egy alternatívát, hogyha rétest akar enni, kezdőként nem muszáj rétestészta nyújtással vergődnie, ráadásul úgy, hogy pár hónap eltéréssel ez már nem az első kérdése erről.

2020. szept. 28. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!