Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vasbográcsnak mik az előnyei...

Vasbográcsnak mik az előnyei es hatranyai?

Figyelt kérdés
Ebben szeretnek segitseget kerni, mert venni akarok.
2020. szept. 29. 21:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%

Előnyök: MÁGNESEZHEZŐ!!!


Szerintem ezt sokan lebecsülik.

2020. szept. 29. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak előnye van, hátránya max a rozsda, de egyszerűen kikened száradás után kis zsírral vagy olajjal. A többi félére rá se nézz, tapasztalat.
2020. szept. 29. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Fedőt vegyek hozza vagy nem szukseges?
2020. szept. 30. 06:08
 4/11 anonim ***** válasza:
Vegyél mindenképp.
2020. szept. 30. 06:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 batta80 ***** válasza:
76%

Szerintem sincs hátránya. A legjobb edényféle, amit vehetsz.

A rozsda elleni eljárást meg a 2-es válaszoló tökéletesen leírta.


Sőt, egy olyan előnye is van, amit kevesen tudnak, hogy aki vasedényekben készült ételeket eszik, soha nem lesz vashiánya.

2020. szept. 30. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A rozsdásodás ellen annyit tudok hozzátenni, hogy kívülről nem szoktam elmosni a koromtól, ez nagyon jól védi, annyi, hogy vigyázni kell a tárolásánál, mert amihez hozzáér azt összekormozza.

Belülről füstölt szalonna zsírral szoktam bekenni, jól bedörzsölöm, ez bírja (szerintem) a legjobban, hogy nem avasodik meg, meg jó le is lehet mosni. Az olaj "rágumisodik" rászárad, olyan lesz mint egy gumi bevonat.


Egyébként az előnyei: Vastag anyagból van, (nyilván klasszik öntöttvasról beszélek) így jól eloszlatja a hőt, nem ég meg benne olyan könnyen az étel, mint egy 3 mm-es lemez játékbográcsban.

Nem tud sérülni a felülete, mint egy zománcozottnak.

Idővel csak jobbá válik, pont mint a vas palacsintasütők, amiknek az anyagába belediffundálódik a zsiradék, és jobb lesz mint akármilyen teflon.

Az anyag vastagsága miatt maga az anyag is nehezen ég át, ami egy lemezzel könnyen előfordul, pláne fa tüzelésnél, mikor indítod az ételt, és még kevés van benne. Ha pedig átég az anyag, az onnantól kezdve nem lesz homogén anyag, mindig másképp fog viselkedni, könnyebben odaég.

2020. szept. 30. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy a súlyát senki nem említi hátrányként, pedig az a legszembetűnőbb.
2020. szept. 30. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
75%
A súlya miért lenne hátrány? Főzni kell benne, nem gyorsulási versenyre járni.
2020. szept. 30. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
75%
A súlyát? Vasbográcsról volt szó, nem öntöttvasról. Utóbbit használja akinek nincs jobb dolga.
2020. szept. 30. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 acelsziv ***** válasza:
A kaját vedd ki belőle amint kész van, meet piszkosul vasíze lesz.
2020. okt. 1. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!