Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kindermaxiking tortát akarok...

Kindermaxiking tortát akarok sütni. Karamellre tipp?

Figyelt kérdés
Az egyik recept azt javasolja, hogy karamellás cukorkát olvasszak fel tejben, egy másik pedig hogy főzzem meg magam a karamellt. Melyikkel finomabb? Karamellfőzésre esetleg valami praktika hogy ne égjen oda?
2020. okt. 21. 14:22
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

A tejben olvasztott karamellás cukor inkább karamellás tej lesz.

A legjobb a dulce de leche. Egy doboz cukrozott sűrített tejet annyi vízbe teszel ami ellepi és 3 órán át főzöd. Közben pótolni kell az elpárolgott vizet. Ennél egyszerűbb és finomabb karamell nem is létezik.

2020. okt. 21. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
2020. okt. 21. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
hűha, köszönöm szépen a válaszod ment rá a zöld pipa! :) Ki fogom próbálni!
2020. okt. 21. 14:49
 4/9 anonim ***** válasza:
60%
Lassan kell főzni, rengeteget kevergetve. Az #1-es legegyszerűbbjénél viszont csak egyszerűbb receptet találsz, amiket nem kell 3 órát főzni.
2020. okt. 21. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok: az a lényeg, hogy mikor olvasztod a cukrot, akkor a kívánt színnél hamarabb le kell venni a tűzről, mert 1-2 mp alatt is túlbarnul, és keserű lesz.

Már akkor keverd bele a vajat és tejsíznt, mikor még csak borostyánsárga!

2020. okt. 21. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen neked is! Hasznos volt a válasz! :)
2020. okt. 21. 15:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
2020. okt. 21. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
76%

4!


Hát mert az kva bonyolult, hogy beteszel egy konzervet a vízbe és rá se kell nézni 3 órán át.


Persze, van a kevergetős módszer is, azzal is lehet karamellt csinálni, sokkal gyorsabban - és kb biztos hogy leég, ha nem elég tapasztalt az ember.

2020. okt. 21. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért ezek szerintem mind különböző típusú karamellek, nem mindegy hogy a cukor karamellizálódik vagy a karamell.

Sparban van karamellkrém, amivel konkrétan semmit nem kell már csinálni :), a lekvárok, nutella környékén.

2020. okt. 21. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!