Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyes tészta recepteknél,...

Egyes tészta recepteknél, miért írja a recept hogy gyúrjunk a tésztába tejfölt/aludt tejet ilyesmit? A savanykás íze miatt, a zsírossága miatt, vagy a jóféle baktériumok miatt?

Figyelt kérdés
Példálul, bejgli, prósza, minek abba tejföl, aludt tej? Nem magyar recept, de a naan, avagy india lepénykenyér is azt hiszem joghurttal keszul, de abban nincs is élesztő.

2020. dec. 26. 14:13
 1/4 anonim ***** válasza:
92%
Folyadék gyanánt.
2020. dec. 26. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
91%
Az állaga miatt.
2020. dec. 26. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Sok oka lehet, tejfölnél számít a zsírtartalom, vagy a tejtermékek jellemzően savasak és lassabban szárad a tészta, ha savas. A kovászos dolgok is ezért maradnak frissek tovább. És ugyanígy a szódabikarbóna például akkor működik ha savas összetevőt is használsz, tehát ha nem sütőporos, hanem szódabikarbónás a recept, akkor kell hozzá tejföl, citromlé vagy valami savas összetevő.
2020. dec. 26. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Az eredmény ízét is befolyásolja.
2020. dec. 26. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!