Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék aszpikos felvágottat...

Szeretnék aszpikos felvágottat készíteni házilag. Megnéztem a kevés receptet a neten és a Youtubeon. Mit javasoltok még hozzá? Használhatok a normál élelmiszerbolti bolti kis zacskós zselatinon kívül bioboltos 250 grammosból is?

Figyelt kérdés

Nagyjából ennyi történik minden receptleírásban: A zöldséget összevágják, megfőzik egy leveskockával, majd hozzáadnak egy zacskó 15 grammos zselatint.

Majd a folpackal kibélelt őzgerincbe beleszórják a felkockázott gépsonkadarabokat, és ráöntik a zselatinos zöldséges levet.


Mivel tehetném még jobbá, hogy hasonlítson a bolti aszpikos felvágott ízére?


Van valami bevált praktikátok ehhez az ételhez, ami nagyon bejött?

Pl. Én azon gondolkodtam, hogy a zöldséges alaplé elkészülte előtt 1-2 perccel beledobom még a forró lébe a gépsonkát, hogy az ízek jobban összeérjenek. Ez ártana neki?


A bioboltban szoktam vásárolni 250grammos, 200 Bloomos marhazselatint, főleg gumicukor készítéshez. Ez is megfelel az aszpikos felvágotthoz?


Nem csak finom, hanem egészséges módon is szeretném elkészíteni, diéta mellé. :)

Akkora adagot fogok készíteni, ami kb. 30 deka gépsonkából kijön.


2021. jan. 24. 11:54
 1/1 A kérdező kommentje:
Még az jutott eszembe, hogy a gépsonkát nem felkockáznál, hanem a legnagyobb lyukú sajtreszelőn durván lereszelném. Kicsit félek attól, hogy a gépsonkakockák íze elütne a kocsonya ízétől, ha nem érnek össze rendesen az ízek.
2021. jan. 24. 11:55

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!