Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bolognai spagetti üveges...

Bolognai spagetti üveges szószból? Nem tudok főzni, nem tudom hogyan kezdjek neki.

Figyelt kérdés
Megfőzöm a darált húst, ráöntöm az üveges szószt és összekeverem, utána mehet a tésztára és rá egy kis sajt? Ennyi lenne az egész? Vagy a szósszal együtt kell főzni a húst?
2021. febr. 14. 10:06
 1/3 anonim ***** válasza:
62%
Piríts hagymát, ha üveges akkor tedd rá a húst és pirítsd vele együtt amíg be nem barnul szépen ( akkor már kész lesz a hús) én por alapot szoktam rá tenni + annyi vizet amennyi írva van hozzá és azzal kevergetem amíg el nem kezd bugyognim elzárod és kész. Itt az üveges szószt a már kész husira öntöd és azzal forralod fel egyszer. Utána mehet a tésztára :)
2021. febr. 14. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
80%

A husit kevés olajon közepesnél nagyobb lángon kavargatva elkezded sütni, amíg kifehéredik (már nem látod sehol rózsaszínnek). Ilyenkor mehet rá egy pici só-bors, vagy husira való fűszer, ha használsz. Kavargasd még pár percig, míg picit besötétedik és levet ereszt, utána öntsd rá a szószt. A szósszal alacsonyabb lángon kevergetve rotyogtasd pár percig, míg át nem forrósodik.

Közben másik edényben főzd ki a tésztát, szűrd le, pár perc után mehet rá a szósz és a tetejére a sajt. :)


Én szoktam extrázni a dolgot: a tésztát fogkeményre főzöm ki, és egy sütőedénybe öntöm. A fenti módon elkészült szószt ráöntöm, átkeverem, hogy mindenhova jusson a tésztára (ilyenkor nagyobb adag, átlag fél kiló tésztát főzök ki), elegyengetem a sütőedényben. A tetejére tejszín+tejföl keveréke megy, arra a sajt, és bedugom még húsz percre a sütőbe, míg a sajt megpirul.

2021. febr. 14. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
37%

Tegyük fel, hogy az üveges szószban minden benne van a hús kivételével. Ebben az esetben:

1. Egy serpenyőbe rakj egy kis olajat vagy zsírt (tényleg csak kicsit, épp hogy nedves legyen tőle mindenhol az edény alja).

2. Tedd fel melegedni a serpenyőt közepes lángon, majd 1 perc múlva mehet bele a darálthús.

3. A húst szedd szét egy fakanállal kis fecnikre, és időnként (1-2 perc) forgasd át úgy, hogy a még rózsaszín részek érintkezzenek a serpenyő aljával.

4. Ha már nincsenek rózsaszín foltok, akkor öntsd a serpenyőbe a szószt is, és vedd vissza a lángot kicsire.

5. Mikor elkezd bugyogni a szósz, onnantól számítva 5-10 percig főzd, és azért néha kavargasd meg.


Ettől részletesebben nem tudom elmagyarázni neked. Egyébként hogy kerültél ilyen helyzetbe? Ha nem tudsz főzni, az vagy azt jelenti, hogy 10-12 éves lehetsz, vagy azt, hogy életedben nem jártál még konyhában, tehát eddig más látott el téged.

2021. febr. 14. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!