Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mire való a jénai tál? Ha...

Mire való a jénai tál? Ha nincs akkor nem tudok sütni?

Figyelt kérdés

Szóval van 1 kiló filézett csirkemellem nézek rá recepteket de minenhol a jénai tálat írja.Ha az nincs akkor nem tudom megsütni a csirkemellet?

Itt a recept.

[link]



Ha valaki lenne oly szives és leírná pár szóban úgy mintha egy 5 éves gyereknek magyarázná azt is szivesen venném.

Előre is köszi


26/F


2010. aug. 17. 13:55
 1/10 anonim ***** válasza:

üvegtál a jénai


sima tepsiben is tudsz sütni

2010. aug. 17. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
ja az kimaradt, hogy a jénai azért jó, mert mivel üveg, látod a sülő dolog oldalát is ;) de teljesen jól meg lehet lenni nélküle
2010. aug. 17. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
A jénai egy sima tűzálló tál. Bármilyen más tűzálló tállal vagy sima tepsivel helyettesíthető.
2010. aug. 17. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Most akkor ez a recept hogy néz ki?

Azt írja felforrósítjuk a margarint és beletesszük a csirkemellet.

Mibe forrósítjuk fel a margarint?

A sütőedénybe tegyek vajat?Mennyit?

Azt írja még 10 percig pároljuk majd aranyszínűre sütjük.

Hogy kell párolni?



Hú ez nekem tényleg magas.

van itt egy olyan jóindulatú hölgy aki ezt nekem leírná lépésről lépésre.

de tényleg mint g y5éves gyereknek.

Párom 5kor jön haza melóból.Meg szeretném lepnie gy finom vacsival.

2010. aug. 17. 14:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Tepsiben is jó. Ehhez a recepthez magasabb falú tepsit válassz, mert úgy nem lesz olyan lapos az étel,mintha nagy méretű laposabb tepsiben sütnéd.

Nekem sincs csak egy kis jénaim. Én pl. a rakott krumplit sima lábasban teszem be a sütőbe ... Abban is megsül :)

2010. aug. 17. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

3 csirkemell, 40 dkg trappista sajt, 1 pohár tejföl margarin, só, szerecsendió



Elkészítés:

A csirkemelleket kifilézzük, és apró darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a

margarint és beletesszük az aprított csirkemellet.

EDDIG SERPENYŐBEN A FŐZŐLAPON, INNEN TEPSIBEN KELL CSINÁLNI ;)


Megszórjuk sóval és

ôrölt szerecsendióval. 5-10 percig pároljuk majd aranyszínûre, sütjük.

Lereszeljük a sajtot. Kivajazunk egy jénai tálat. Beleszórunk egy kevés

csirkemellet, majd bôven meghintjük sajttal. Ezt folytatjuk váltakozva,

a tetejére sajt kerüljön. Tetejére öntjük a tejfölt, majd 10-15 percre

forró sütôbe tesszük. Rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk. ,

2010. aug. 17. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Na figyu jóindulatú hölgy leszek:

Tegyél egy lábasba vagy magasabb falú serpenyőbe margarint, abban forrósítsd fel. Tedd bele a csirkemellet és kevergesd. Párolni úgy szoktunk, hogy kicsire vesszük a lángot és fedővel letakarjuk az ételt. Amikor már nem lesz leve (mert egy kicsit engedni fog a hús), akkor kezdheted el pirítani. szép aranybarnás színe lesz neki, akkor elzárod.

Utána fogod a tepsit, kivajazod és rétegezed a sajtot és a húst, ahogy a recept írja.


Biztos finom lesz :)

2010. aug. 17. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Aha kezm vágni.tehát a párolás is meg a pirítás is palacsintsütőbe teflonba utána mikor megpirult.Berakom a tepsiba h a hús meg a sajt öszesüljön?????

Jól értem.

Köszi a segítséget

2010. aug. 17. 14:48
 9/10 anonim válasza:
100%
Igen jól értetted, ez amúgy nagyon aranyos töled, a párod biztos örülni fog :) Sok sikert!
2010. aug. 17. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

És az normális hogy a lefagyasztott csirkemell 1,5órája nem olvad ki?

Beraktam a mosogatóba engedtem rá melegvizet.De a közepe még mindíg kemény.

Vagy az nem is lesz puha?

Filézett csirkemell.Szóval nem a csont kemény. :-)))

2010. aug. 17. 16:17

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!