Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sajt érleléséhez a fenyő...

Sajt érleléséhez a fenyő deszkát kell valamivel kezelni, fertőtleníteni?

Figyelt kérdés

Nem lakkra, pácra gondolok mert az biztosan bele fog oldódni a sajtba, hanem valami természetes tisztítására.

Kell-e esetleg ecettel, füstöléssel, égetéssel fertőtleníteni, vagy simán mehet a sajtérlelőbe?


2021. ápr. 30. 15:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én tömény sóoldattal kenném be.
2021. ápr. 30. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Fenyőt? Lehet van valami a háttérben amiről én nem tudok, de én fenyőt nem alkalmaznék ilyen célra.

Nehogy aztán a gyanta elrontsa a sajtot!

2021. ápr. 30. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget, a sóra nem is gondoltam, de valóban jó ötlet.


Én is féltem a fenyőtől, mert tudom hogy például nyaraláshoz sem jó, mivel keserű lesz tőle a szalonna, de rákerestem és több oldalon is olvastam hogy sajtérlelő pincékben szoktak fenyődeszkát használni. Így most kipróbálom én is, mivel csak fenyő deszkát tudtam elérhető áron szerezni. Ha nem lesz jó, akkor keményfa deszkára váltok.

2021. ápr. 30. 16:01

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!