Bevált, autentikus vörös lencse dahl recept?
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
1 teáskanál só
0.5 csipet fekete bors
2 teáskanál curry por
2 kávéskanál kurkuma
1 teáskanál gyömbérpor
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
2 db babérlevél
250 g vöröslencse
750 ml víz
1 ek kókuszkrém
A hagymát és fokhagymát apróra vágom, majd az olívaolajon elkezdem megpirítani.
Ha a hagyma már üveges, akkor a babérlevél kivételével hozzáadom az összes fűszert, és kicsit megpirítom, hogy az aromák felszabaduljanak.
A vöröslencsét átmosom, majd a babérlevéllel együtt hozzáadom a fűszeres alaphoz, felöntöm vízzel, és lassú tűzön 20 perc alatt puhára főzöm.
Tálalás előtt vedd ki a babérlevelet, majd keverd bele a kókuszkrémet.
Én erre esküszöm. Olajmentes is, így sokkal egészségesebb. Én barnarizzsel készítem. Néha vörösbabbal és/vagy kukoricával dobom fel.
1-es, nekem, ha 5-6 percig főzöm a vöröslencsét, püré lesz belőle. Ha 20 percig, akkor kb krémlevest kapok, ennek ilyennek kell lennie?
(Nem kötözködésből kérdezem, hanem tényleg érdekel, 20 percig kell főzni, hogy teljesen szétfőjön?)
3!
Igen, ennek szét kell főnie, ettől lesz jó puha és krémes állaga, nyugodtan mehet az a 20 perc :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!