Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gulyáslevest ti hogyan készíti...

Gulyáslevest ti hogyan készítitek ti, van egyedi receptetek, amivel még pluszba feldobjátok?

Figyelt kérdés

Vagy a hagyományos a tutti!


Otthon készíteném most csak a gáztűzhelyen fazékban!


2021. júl. 25. 09:00
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem semmi extra. Pörköltalap, hús, krumpli, zöldség, sárgarépa, zeller. Fűszer nekem csak só, bors, babérlevél. Viszont gombóccal szeretjük, úgyhogy nokedlitésztábók kiskanállal szaggatok bele .
2021. júl. 25. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
77%

Nem kell cifrázni Kérdező, az úgy jó, ahogy van és ahogy az 5*-os séfek is készítik!

Jó sűrű pörkölt, sok hagymával és porpapikával, sárgarépa, fehérrépa, zellerzöld, só, 1-2 gerezd fokhagyma, némi krumpli (de ne az domináljon) nyáron egy paprika+paradicsom és csipetke.


Ami egyénenként eltérő lehet, hogy van aki tesz bele köménymagot és/vagy babérlevelet is, van aki csípősre csinálja, van aki nem de ez mind elfogadott, csak ízlés kérdése.

A lényeg, hogy jó tartalmas legyen és ezzel kész is!

2021. júl. 25. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Okés,, mindenkinek köszi!!👍
2021. júl. 25. 10:48
 4/10 anonim ***** válasza:
44%

Bevallom nalam van egy kis plusz :) Tejfollel szeretem ... ugy egy picit savanykasabb, ami enyhit az erossegen.


Fustoltszalonna kiolvasztott zsirjan inditom a dolgot, marhalabszarat hasznalok, elobb keszitek egy lecsos porkolt alapot es felig-meddig elkeszitem, zoldseget kipiritom es staubolom, utana megy a felig kesz porkolthoz, suritett paradicsommal rasuritek es felengedem a mennyisegnek megfelelo vizzel ... tik-tak ... kozben elkeszitem a csipetke tesztajat, keverek bele apritott petrezselymet es amikor a leves elkeszult - belecsipkedem.


Tejfollel nem habarom be azt csak a tanyeromba szoktam tenni :)

2021. júl. 25. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
50%

4+


Ha baranybol csinalom, akkor szoktam alapbol behabarni es akkor tarkony vagy kapor is megy bele.

2021. júl. 25. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
56%

Nagyon nem szoktam eltérni az eredetitől, 1-2 apró mozzanat, ahogy jobban szeretem:


Ha van itthon füstölt lé, (valami füstöltet főztem pl) akkor azt elhasználom, vagy van elfekvőben valami kisebb darab "feláldozható" füstölt hús, akkor azt rakom bele, ha egyik se, akkor a pörkölt alapot kezdem nagyon apró kockára vágott füstölt szalonnával, annak a zsírján folytatom tovább.

(Azért kell nagyon kicsire vágni, mert utána feljön a leves tetejére, és nem mindenki szereti a nagyobb kockákat.

A lényeg, hogy szeretem a füstös ízt, szerintem illik a gulyáshoz, ha lehet, akkor így csinálom.


A másik a tészta.

Reszelt tésztát, házi tarhonyát, ki hogy ismeri, szoktam belerakni, de előtte szárazon lepirítom a sütőben. Teljesen barnára.


Tulajdonképpen meg szoktam pirítani így 1 kilót, nem 2 marék tésztáért kapcsolom be a sütőt... Aztán ha kihűlt, elrakom, és ilyen levesekbe utána már pirultan használom.

Egyrészt a pirultság ad neki egy markánsabb ízt, másrészt, (mint ahogy a köret tarhonya készítésénél is fontos a lepirítás) főzés közben nem ázik szét, nincs az, hogy ha áll akár 1-2 napig a levesben, kívül szétázik, vagy szétfő, szépen tisztán fő, megdagad ugyanúgy, de nem mállik.

2021. júl. 25. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
69%
Pörkölt alap (bármint rendes pörkölt), krumpli, sárgarépa, petrezselyem, petrezselyemzöld. Ha kell, utánsózom, de só, bors, pirospaprika és kömény már eleve van a pöriben. FElöntöm vízzel és megfőzöm. Ennyi.
2021. júl. 25. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
63%
A legjobb a hagyományos én fel szoktam dobni gulyáskrémmel ha nem lett elég ízes
2021. júl. 25. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
88%
A jó sűrű pörkölt a titka úgy hagyományosan az igazi, esetleg kis erőspaprikával nyami
2021. júl. 25. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
79%

Valaki megmagyarázná nekem is, hogy ha az a kérdés, hogy "ti hogyan készítitek?" ...és a válaszoló leírja, hogy ő hogyan, azt mi a jó fenéért kell lepontozni? A büdös életben nem fogom megérteni.


Esetleg, ha valamelyik lepontozó megmagyarázná...

2021. júl. 25. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!