Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Káposztás tesztanak mi a...

Káposztás tesztanak mi a titka hogy finom legyen?

Figyelt kérdés
Annyi receptet találok Nemtudom melyik lenne a jó. És nem szeretném elrontani.
2021. aug. 8. 10:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Ha egy kevés cukrot karamellizálsz olajon, és azon párolod a káposztát, akkor nagyon finom ízt ad neki. Egyébként sósan, borsosan esszük, de egy kevés cukor nagyon feldobja. A zsenge nyári káposztából különösen jó.
2021. aug. 8. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
92%

Ahogy az 1-es írta, ez a "titok".


Megjegyzem, a nagyanyám amikor összekeverte a tésztával, akkor még a tűzhelyen pirítgatta az alját, amit mindig egy széles lapáttal felkapart és ezekkel a sültekkel az egésznek lett egy kis plusz finomsága.

De ő a krumplis tésztával is ezt csinálta.

2021. aug. 8. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 Shai-Hulud ***** válasza:
97%

Valóban így kell készíteni, mindezekkel együtt nekem akkor ízlik legjobban, ha már nem friss, azaz melegítve van. Ezt mi úgy szoktuk, hogy serpenyőben lepirítjuk, és a megpirult (esetleg kissé odakapott) káposzta íze az fantasztikus.

Én sóval-borssal eszem, a nejem cukrozza, de készítéskor valóban kell bele az a kis karamellizált cukor. Nem kell túl sok, hogy ne legyen édes, csak a karamelles íz legyen meg.

Ennek is csak az a baja, hogy betegre tudom zabálni magam vele.

2021. aug. 8. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
18%
Nekem meg a cukros-karamellás pont nem ízlik, úgyhogy nem, nem ez a titok.
2021. aug. 8. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
4. Oké érdekel más vélemény is, ha szerinted nem ez a titka, de akkor mi?
2021. aug. 8. 15:10
 6/11 anonim ***** válasza:
65%

#5

Arról gőze sincs! 😃

Az egyetlen indok, hogy NEKI nem ízlik!

...az pedig komoly érv!😂

2021. aug. 8. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
43%

6, elég sok ember nem eszi cukrosan, én sem.

A titok lényege, hogy attól lesz jó. Mivel elég sokan csinálják cukor nélkül, és úgy is jó, akkor ugye nem lehet ez a titok


Írja valaki a nyári káposztát. Na, az pont nem jó, vizes, sokkal lassabban pirul.


Egyszerűen titok van, a türelem. Még kell várni, amíg magától megsül és pirul, nem rásegíteni karamellel a színre.

2021. aug. 8. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
84%

#7

Tényleg gőzöd nincs róla, látszik!

NEM CUKROSAN kell enni, én sem eszem úgy!

Egy minimális cukron, mondjuk 1 fél evőkanál (a káposzta mennyiségétől függően) kell a káposztát karamellizálni, amit a végén ki sem érzel.

A káposzta amúgy is édes, (sok helyen így is nevezik) csak az ízét emeli ki.

Te úgy csinálod, ahogy akarod, de ha a szakácskönyvek és mesterszakácsok így írják, akkor a helyedben elgondolkoznék, nem pedig erőszakosan erőltetném - mindenkivel szembemenve - a téveszmémet.

2021. aug. 8. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
74%

Zsíron megpirítom a káposztát só és borssal. Jó barnárá párolom, fontos hogy elsőnek lefedve legyen, ha mar kezd ragadni akkor kavarni.

Aki szereti tehet rá cukrot

2021. aug. 8. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
76%
8. jól mondja!
2021. aug. 9. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!