Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rántott sajt? Bővebben lent

Scream85 kérdése:

Rántott sajt? Bővebben lent

Figyelt kérdés

- Ha mirelitből csináljátok akkor kinek melyik márka terméke vált be, melyik ízlett a leginkább? Melyik éri meg jobban ár/benne lévő darabszám szempontból?

- Ha saját magad panírozod akkor milyen sajtból szoktad csinálni? (A direkt rántani valóból, vagy esetleg másik?) Melyik nem folyik ki?


2021. aug. 28. 16:44
 1/6 anonim válasza:
100%
En úgy szoktam hogy trappistabol, fagyasztottat sosem veszek, nekem mű ízű, bepanirozom duplán igy nem folyik ki, és airfryerben sütöm olaj nélkül. Ha marad, lefagyasztom panirozva, és ha kell csak elokapom és úgy ahogy van megy az airfryerbe
2021. aug. 28. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Sima trappista én is. Dupla panír, úgy nem folyik ki.
2021. aug. 28. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Minnel folyosabb a sajt, annal jobb - legdurvabb a camembert :)


Lenyeg a dupla panirozas ... es nem art ha a sajt elotte egy ideig hutoben volt. De akkor is az a lenyeg, hogy 2x kell panirozni es akkor nem folyik ki.

2021. aug. 28. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
98%

Nem tudom miért, nekem valahogy dupla panírban is mindig kifolyik a sima trappista akkor is, ha fagyasztóban pihentetem sütés előtt minimum egy órát (vagy akár egy éjszakát).

Bár én szeretem, ha szép barna a panír, és emiatt lehet, hogy kicsit tovább sütöm a kelleténél. Viszont ami eddig mindig bevált az a sajtgolyó. Nem tudom, hogy ez érdekes lehet-e valakinek, de leírom. :)


Így készítem:

30 dkg reszelt sajt, 1 db tojás, 1 – 1.5 evőkanál liszt

Elkészítés: a hozzávalókat összekeverem, vizes kézzel golyókat formázok belőle, és bő forró olajba kisütöm.


Nem kell külön panírozni, így is lesz rajta egy vékony panírszerű réteg, de zsemlemorzsába akár bele is lehet forgatni (külön tojás nem kell rá, csak a morzsa); ártani nem árt neki.

Csináltam simán trappistával, és fele-felében trappista és füstölt sajt felhasználásával is. Nálunk nagyon nagy sikere van, mindenki szereti.

Arra viszont figyelni kell, hogy a sajt pontosan 30 dkg legyen vagy nagyobb adag esetén arányosan duplája/triplája stb., mert különben kifolyik. Ha pontos a mennyiség akkor viszont szép, formás kis sajtgolyók lesznek belőle. :) Ha jól emlékszem olyan 20 golyó szokott készülni ebből az adagból. Nyilván ez attól is függ, hogy mekkorákat formázunk belőle.

2021. aug. 28. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Trappistát szoktam. Dupla panír és dobozban fagyazstom, rétegenként fólia és vizszintesen sem érnek ossze. Igy megy az olajba. Igy is neha kifolyik de nagyreszt jo
2021. aug. 29. 01:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
100%

Nem veszek mirelitet, mert szvsz ocsmány.


Kifolyni akkor fog, ha rosszul készíted, ami gyakori jelenség, de elég könnyű orvosolni, ha az ember ismeri a trükköt:

- Stabil panír

- Kellően forró olaj

- Ne süsd túl



1-1,5 centi vastag sajtszeleteket körbelisztezel, mehet a tojásba, majd a morzsába. Ezután pihentetni kell 1-2 percet, hogy rászáradjon az első réteg (közben egyszerűen kipanírozod a többit), különben le fogod róla masszírozni, úgy meg naná, hogy kifolyik. Pihenő után ismét tojás, morzsa, lehetőleg megint legyen 1-2 perc pihenője, hogy kibírja a tapizást, aztán 2-3-asával mehetnek a 180 fokos olajba. Azért csak ennyi egyszerre, hogy ne hűljön el az olaj.

Nagyjából egy perc elég lesz neki, ha puffadni kezd, azonnal ki kell venni, különben szétfeszíti a gőz a panírt. Fontos még, hogy az olaj elég forró legyen, különben szétolvad a sajt mielőtt rendesen megsül a panír, és akkor megintcsak kifolyik.


Sok sikert és jó étvágyat kívánok!

2023. okt. 23. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!