Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A főtt tojást amikor kiveszem...

A főtt tojást amikor kiveszem a forró vízből lehűteni, akkor hány percig érdemes benne tartani?

Figyelt kérdés

Vagy elég egy pár pillanat is, és már mehet a tányérra?


Ha frissen egyből megeszem nem fog bajt okozni, hogy pl még a sárgája nem hűlt le?



szept. 10. 19:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Miért? A rakott krumplitól mi bajod szokott lenni?
szept. 10. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A fött tojást NEM kell lehüteni, csak azért szokás, mert úgy könnyebb lepucolni a héját. De egész forrón is eheted, ha jól esik.
szept. 10. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
64%

A tojás főzése több módon történhet. Főzhetsz "lágytojást", akkor a főzési idő a víz forrásától számított kb. 4-5 perc. Itt azonnal kiemeljük a tojásokat a főzővízből, és tálaljuk úgy, ki ahogyan megszokta.

Ha "keménytojást" főzöl, akkor a főzővízbe tégy két csipet sót, a főzési idő a víz forrásától számítva kb. 10 perc. Ne vedd ki azonnal a tojásokat a forró vízből, hagyd egy kicsit pihenni (1-2 perc). Majd öntsd le a forró vizet, engedj a tojásokra hideg vizet, csak annyit, hogy éppen ellepje, ebben is hagyjad állni (1 perc). A vízből egyenként emelj ki egy tojást, törd meg a héját, törés után görgesd át a két tenyered között, majd tisztítsd meg a héjától. Folytasd addig, amíg mindet meg nem tisztítottad. Hű, de éhes lettem hirtelen! Neked meg jó étvágyat!

szept. 10. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
73%

Tíz percig főzött tojájnak már ubdorító zöldes felületű lesz a sárgájsa, és száraz. Főtt tojás főzési ideje 4-5 perc.

A lágytojásé kb. 3.

Nem lesz bajod egyiktől sem.

Tisztítani nehéz forrón. Csak ezért szokták hűteni.

szept. 11. 02:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
43%
Azért hűtjük, hogy a héj belsején levő hártya elváljon a fehérjétől és könnyebb legyen a héjat eltávolítani. Ehhez elég egy-két perc gyors hűtés hideg vízben.
szept. 11. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
77%

#4

Nálam MINIMUM a 10 perc, és soha nem lett még zöldes a sárgája... Szerintem engedd meg másoknak, hogy úgy főzzék a tojást ahogy szeretik. :D


Kérdező: nincs szabály, könnyebb megpucolni ha kicsit lehűtöd főzés után.

szept. 13. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!