Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vajban is jo kisutni pl...

Vajban is jo kisutni pl sultkrumplit vagy zsirban jobb?

Figyelt kérdés
Fontos lenne a valasz, koszi

#Zsir, vaj
2021. nov. 11. 19:24
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

Vajban (mármint igaziban) teljesen lehetetlen, a krumpli még felmelegedni se tudna, mire a vaj nulla másodperc alatt szarrá égne.

Tökéletesen alkalmatlan.

A zsír jól bírja a hőt, étolaj is jó, vagy pálmaolaj.

2021. nov. 11. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Vajban? Drága mulatság lenne
2021. nov. 11. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
25%

1-es: a világ sok részén vajat használnak sütésre, pl. az eredeti bécsi szeletet is abban kell sütni, nem olajban.

És nem ég meg, csak elöször ki kell tisztítani, hogy ne legyen benne fehérje. (A margarin nem vaj, abban tényleg nem lehet semmit sütni!)

2021. nov. 11. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
3-mas, szerintem ne akarjál te engem tanítani, olvasgass egy kicsit az eredeti bécsi szeletről, szigorúan sertészsírban készült!
2021. nov. 11. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
25%

...

"A margarin nem vaj, abban tényleg nem lehet semmit sütni!"


Plusz:


Léteznek olyan speciális, növényi eredetű zsiradékok, amiket előállításuk miatt lehet margarinnak hívni, hiszen végül is azok.

És direkt olyan adalékokkal látják el, hogy sütésre legyenek a legalkalmasabbak!

Grillezett ételek pl. kiválóan pirulnak velük.

Ha lenne további kérdésed, tedd fel külön. Segítek! :)

2021. nov. 11. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
28%

Gondoltam, hogy te leszel a "nagyokos", de itt Bécsben mindenki vajban süti, mert ez a hagyományos módszer! (Butterschmalz, amit használnak és ez még véletlen sem sertészsír! Javaslom a Butterschmalz címszó olvasását!))

HA utána olvasnál - mármint nem a magyar oldalakon, hanem régi bécsi receptes könyvekben németül - , akkor nem írnád, hogy zsírt használnak!


De ezt csak mellékesen írtam,


A lényeg, hoyg vajban is lehet sütni húst, krumplit meg minden mást is, Európa nagy részén ezt használták mindig is sütözsiradéknak!

2021. nov. 11. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

6_ a buttermschmalz NEM az itthon is kapható vaj, hanem az írótól és egyéb fehérjétől megszabadított vajzsír. Kb. mint az indiai ghi.


Itthon nem lehet kapni ilyesmit....

2021. nov. 11. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
23%

Gratulálok a betanított munkádhoz, csak te arról kezdtél okoskodni, hogy az eredetit miben sütötték, arról meg ezek szerint fingod sincs.

És ettől még nem vagyok nagyokos, ellenben egy okoskodó dilettáns se vagyok, szimplán csak értek hozzá.

2021. nov. 11. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!