Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet, hogy amit otthon...

Hogy lehet, hogy amit otthon főzök, szinte soha nem olyan finom, mint az éttermi?

Figyelt kérdés

2021. dec. 7. 09:51
A kérdező szavazást indított:
Nem tudsz elég jól főzni, évekkel jobb lesz.
Nem tudsz annyira jól főzni, próbálj ki új fűszereket.
Az éttermit telerakják ízfokozókkal stb, ezért utánozhatatlan, egészségtelen.
Éttermit még nem untad meg, majd elmúlik az újdonság varázsa.
A rituálé, hogy nem te keszíted és fizetsz érte.
Egyéb, leírom kommentben.
41 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

A felsoroltaknak bármilyen kombinációja lehetséges.

A főzőtudásodon kívül fontos tényező, hogy milyen étteremről van szó, egy gyorsétteremben lehet, hogy ízfokozókkal van tele az étel, színvonalasabb helyeken már nem jellemző, és hogy milyen ételekkel próbálkozol, mivel vannak, amiket nagyon nehéz házilag leutánozni.

2021. dec. 7. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem alapanyag és tudás/gyakorlat kérdése az átlagos ételek elkészítése.

Illetve a fűszerezés..azt sok ember nem egyformán érzi/értékeli.

Én úgy tanultam meg főzni,hogy amit nem otthon ettem,de ízlett, elkértem a receptet (nyilván nem egy étteremben)

Természetesen nem főzök Michelin csillagos séf szinten,de többségében elfogadható.

A jó éttermek sokkal felkészültebbek alapanyagokból,mint egy otthoni konyha és akár évekig szinte naponta készítenek egy ajánlatot, ezáltal óriási rutint szereznek egy egy fogásból.

Nem beszélve arról,hogy a gépesítés is ipari minőségű,pl egy egyszerű példát mondjak, kevés háztartásnak van pizza kemencéje.

De pl a villany és gázsütő közt is van az előállítás minőségében különbség.

Nagyjából szerintem ennyi az oka.

2021. dec. 7. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
72%
A titka a fűszerezés, leveseknél pedig az alaplé!!! Évekig tartott rájönnöm, hogy hiába fűszerezem jól a levest, ha nincs tökéletes alaplevem.
2021. dec. 7. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
85%

Csatlakozom a 3-hoz!


Egy étteremben külön fazékban fő a hús alaplé, amibe beledobálják az összes (egyéb ételek készítésekor levágott) maradékot, nyesedéket, cupákot, csontot, stb. Ezt otthon szinte lehetetlen elkészíteni, mert egyszerűen nincs ennyi húsmaradék egyszerre. Esetleg lehet ezeket a nyesedékeket a mélyhűtőben gyűjtögetni, és mikor már van egy-másfél kilónyi, akkor főzni egy alaplevet.

2021. dec. 7. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
72%

Valószínűleg nem tudsz olyan jól főzni. Nekem nagyon sok minden van, amit úgy szeretek, ahogy otthon készítjük, készítem. És vannak éttermi kedvenceim is. De étteremben másfajta ételeket szeretek, olyat, amit otthon nem készítenék, mert túl különleges alapanyag kell hozzá, vagy túl sokfajta.

Viszont egyszerűbb ételek nekem otthon ezerszer finomabbak, étteremben azok sokszor olyan semmilyenek, mint a menzán, vagy valamelyik fűszert, hozzávalót nagyon túltolják.

2021. dec. 7. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
90%
Érdekes, én eddig csak az ellenkezőjét tapasztaltam, pedig a feleségem se képzett szakácsnő.
2021. dec. 7. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
65%
Én nem is szeretnék otthon olyan alaplevet készíteni, mint étteremben. Pont a levesek azok, amik otthon sokkal finomabbak. Semmi sem igazán jó, amit túl nagy mennyiségben készítenek. Inkább a különlegességeket szeretem étteremben, amiket frissen készítenek.
2021. dec. 7. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
87%

7: ez nagyon nem igaz!

Van egy csomó kaja, amit kifejezetten nagy mennyiségben lehet jóízűre elkészítni.

2021. dec. 7. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
19%

8: Nem azt írtam, hogy nagy, hanem hogy túl nagy!

A húslevest nyilván nem úgy készítjük, hogy lesz belőle 2-3 adag, de az sem jó, ha egy kondérral készül 20-30 adag.

2021. dec. 7. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
78%

9: ellenvéleményem van!


Pont hogy otthon soha nem tudsz annyi húst-csontot beletenni egy marhahúslevesbe, mint amennyit egy étteremben használnak.

2021. dec. 7. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!