Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vaddisznó pörkölt recept?

Vaddisznó pörkölt recept?

Figyelt kérdés
Szóval van 2 kg vaddisznó combom… találtam egy csomó receptet a google segítségével, de nem bánnám, ha kapnák még pár ötletet.
2021. dec. 22. 15:45
 1/10 anonim válasza:
6%
Ki az aki vaddisznót eszik? Elkaphatod tőle a veszélyes röf-röf kórt.
2021. dec. 22. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Hogyne… viszem is vissza mindjárt a lidlbe…
2021. dec. 22. 15:54
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Én vörösborral szoktam és babér levelet is teszek bele, amúgy pedig mint egy disznó pörköltet.
2021. dec. 22. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
76%

Én babér levelet nem teszek bele, de savanyú uborkát szoktam reszelni a hagyma közé, sőt a levéből is löttyintek bele.

A vadhúshoz nagyon jó.

2021. dec. 22. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 ildike87 ***** válasza:
0%
Kedves Kérdező! Ha valami gond van az áruval, azt tényleg vissza lehet vinni a boltba(persze kibontás után már nem).
2021. dec. 22. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
72%

Semmiképp ne úgy csináld, mint a sima pörit.

Én így csinálom a vadas, vagy egyéb különleges húsokat:


Felhevített mangalica (vagy sima sertés) zsíron magas hőfokon megpirítom a húskockákat. Ha egyáltalán nincs zsír a húson, akkor lisztbe forgatom, utána sütöm elő.

Ha minden oldala megsült, kiszedem, félreteszem.

A megmaradt zsiradékon megpirítom a hagymát, és a fűszereket: törött bors, köménymag, babérlevél, fokhagyma, füstölt fűszerpaprika. Aztán mehet erre kevés reszelt sárgarépa, apróra vágott zellerszár, kápia paprika. Ha jól összeforraltam, kevés passzírozott paradicsomot öntök bele, bőven sózom.

Ezután jöhet a hús, nagy lángon átforgatom, zsírjára pirítás/kevés alaplé/víz metódus jön váltakozva a hús puhulásáig. Félúton mehet bele friss zöldfűszer: rozmaring és zsálya apróra vágva.

Ez az alap nálam, aztán lehet variálni, hogy az uccsó félórában valamilyen erdei gombát rakok bele például. Ekkor a végén leheletnyi kakukkfüvet is szórok rá.


Így lehet fejedelmivé tenni a vaddisznót.

Ami fontos: sertéshez vagy marhához megszokott, vörösboros módon elkészítve snassz lesz, nem fog érezni benne igazán, hogy vaddisznó. A fenti módszer kiemeli a vadhús zamatát!


Köretnek dödölle, vagy juhtúrós sztapacska illik legjobban.

2021. dec. 22. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

#5, semmi baja… csak az #1 hülyeségére reagáltam…

Ez lesz a 26-ai kaja

2021. dec. 22. 16:25
 8/10 anonim ***** válasza:
85%
Jól hangzik amit a hatos ír, csak az nem pörkölt.
2021. dec. 22. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
56%
Jo sok fustolszalonnan inditsd a folyamatot ... komenymag, pirospaprika, fokhagyma, borokabogyo es egy kis oregano a fuszere ... persze mehet bele voroshagyma is es paprika/paradicsom (attol lesz tartalmas a szaftja) ... amugy en raknek melle erdei gombat is. Ha nagyon megakarod cifrazni akkor a vegen mehet bele egy keves (mondom keves) vorosbor is.
2021. dec. 22. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
75%

Nem is mondtam, hogy pörkölt!

A kérdező is írta, hogy bármilyen ötletet fogad, igaz, félre is érthettem.

2021. dec. 22. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!