Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lasagne palacsintából?

Lasagne palacsintából?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm állítja, hogy lasagnét lehet úgy is készíteni, hogy lasagne tészta helyett palacsintát tesz a szószok közé, és "éppen olyan", mint az eredeti.

Nekem nagyon furcsának tünik az ötlet, nem tudom elképzelni sem, hogy milyen.

Nem tudom, hallott-e már valaki ilyet, esetleg evett vagy készített ilyen módon lasagnét, de érdekelne a véleményetek, ez milyen lehet így.



2022. febr. 12. 15:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
65%

8: asszem csal az emlékezetem, vagy más kiadást néztem, mint ami most megvan nekem, de nem találom.

Pedig meg mertem volna esküdni, hogy az ő írásai közt olvastam, csak már nem mostanában volt.

2022. febr. 12. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 A kérdező kommentje:

Nem gond, majd megnézem az enyémet is, hátha abban van, de lehet, hogy más könyvben láttad, csak valamiért összetévesztetted.

A lényeg, hogy ezek szerint régen volt ilyen ötlet komolyabb szakácstól is.

2022. febr. 12. 19:15
 13/22 anonim ***** válasza:
49%
Ott lógatnám fel a tökénél fogva aki ilyet mond. A lasagne nem hortobágyi húsos palacsinta, köze nem lesz így az igazihoz. Ha valaki nagyon helyettesíteni akar, akkor már inkább csuszatészta. Azzal sem az igazi, de legalább nagyjából hasonló.
2022. febr. 12. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
67%

Nem értem. Van hasonló ételünk, az emlegetett hortobágyi. Az egy jó étel.

Miért lenne ez törvényszerűen szar? Oké, nem lesz lasagne, mert nyilván nem, de szerintem nagyon izgalmas ötlet.

Én személy szerint köszönöm, ki fogom próbálni. :)

2022. febr. 12. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
13 nehogy egyszer téged lógasson fel valaki.
2022. febr. 12. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
68%

14 es!

Nem törvényszerűen szar, csak meg se fordul a fejemben, hogy egy lasagne kapcsán eszembe jusson.

Ahogy van hortobágyi palacsinta, úgy van hortobágyi rakott krumpli is, ezzel az erővel lehet mondjuk hortobágyi rakott tészta, vagy rakott palacsinta.

Ez így még rendben is lenne, és véletlenül se olyan recepttel, mint egy lasagne.

Ugyanis itt a tészta már készen van, nem fog (jelentős) folyadékot felvenni, a bechamelt kapásból kiiktatnám, ha a húst szaftosabbá akarnám tenni, akkor egy nagyon pici(!hogy ne áztassa el!) paprikás mártással keverném össze, és a tetejére tejfölt sütnék sajt helyett.

De akár sajt is mehetne, a lényeg, hogy 3 percre raknám a sütőbe, amíg a teteje megpirul, és nem úgy mint a lasagnet, hogy az egész kapjon egy komoly hőhatást.

Ilyen módon én is kipróbálnám, sőt, rakott palacsinta alakban, tehát egymásra raknám a palacsintákat, hogy egy "tortát" kapjak, és cikkre vágva tálalnám.


Nem is ezzel volt itt szerintem 1-2 válaszolónak baja, hogy ez jó, vagy nem jó, hanem azzal, hogy ez a hortobágyi helyett egy alternatíva, és nem a lasagne helyett.

2022. febr. 13. 05:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 A kérdező kommentje:

16-os: ha a lasagneban CSAK a tésztát cseréled át palacsintára, akkot az sokkal jobban fog erre hasznlítani, mint a hortobágyi palacsintára, a füszerezése és összetétele miatt. Bármilyen is lenne az eredmény, sokkal, de sokkal messzebb lesz a hortobágyi palacsintától, mint a lasagnetól.

Ugyanis egész másmilyen, ha magyarosan készített pörköltet teszel egy ételbe, vagy olaszos, paradicsomos húsos mártást, plusz besamelt és sajtot - a két ételféleségnek csak a szine hasonló!

Az, hogy a palacsinta mennyire ázik el vagy sem, erösen függ attól, hogy a szószokat mennyire hígra vagy sürüre készíted, utóbbi esetben nem igazán áztatná el.


Amiket te írtál, azok ugyan palacsintával készülö ötletek, de semmi hasonlóság sincs ahhoz, amiröl a kérdésben szó van.

2022. febr. 13. 07:40
 18/22 anonim ***** válasza:
38%

De miért ázna el a palacsinta?

Oké, ha lasagne-t csinálok, abban nyers a tészta, és a szószban fő meg.

De én pl szoktam kreatívan a bolognait is: az elkészült szószt és a főtt(!) tésztát összekeverem, sütőtálba öntöm, a tetejére tejföl+tejszín keverékét kenem, sajt, és megy a sütőbe még egy húsz percre, amíg megpirul a sajt.

Ebben az esetben már a szósz is meg a tészta is kész állapotban van, tehát olyan, amit tálalhatnék is. Mégse lesz baja a sütőben, nem fő szét a tészta, csak összeáll egy szeletelhető rakottassá.


Oké, a palacsintatészta állaga jellegéből adódóan kicsit más, mint egy sima főtt tészta, de nem gondolom, hogy a szétázás olyan egyértelmű lenne.

2022. febr. 13. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
70%

Fogja a fene sutogetni egyesevel a palacsjntákat hs megcisnálom a lasagnet tesztabol

Ha meg pacsinta plusz hus akkor.meg hortobsgxi ahigy a tobbiek is irtak

2022. febr. 13. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

“ Fogja a fene sutogetni egyesevel a palacsjntákat ”


Na, hadd tanuljak. Én mindig egyesével sütöm, ha tudsz valami effektívebb módszert, szívesen váltok át én is. :)

2022. febr. 13. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!