Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Török receptben mi a különbség...

Török receptben mi a különbség a vizespohár és teáspohár mértékegységek között? çay bardağı és çay bardağı?

Figyelt kérdés

A teáspohár lenne a nagyobb?

1 çay bardağı şeker

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 1 çay bardağı un

• 1 su bardağı irmik

• 1 su bardağı yoğurt

• 1 paket kabartma tozu

• 2/3 çay bardağı haşhaş



2022. márc. 4. 14:59
 1/8 A kérdező kommentje:
Jaj, a kérdésben kétszer írtam a çay bardağı-t, a másik a su bardağı. Bocsánat.
2022. márc. 4. 15:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]


1 çay bardağı çay kaç ml?

Kullanılan bardakların ölçüsü:


Su bardağı (200 ml) Çay bardağı (125 ml) Türk kahve fincanı (90 ml)


Cserébe leírhatnád, milyen recept :)

2022. márc. 4. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
2022. márc. 4. 15:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Ha lefordítottam, leírom magyarul :)
2022. márc. 4. 15:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ú, ez biztos fincsi :)

Ha megsütöd, írd meg, mennyire bonyi!

2022. márc. 4. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezt valaki leirhatna magyarul🥺nagyonnagyon halas lennek !
2022. márc. 16. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Fehér mákos revani


A tészta hozzávalói:

3 tojás

1 török teáspohár (125 ml) cukor

1 török teáspohár (125 ml) olaj

1 török teáspohár (125 ml) liszt

1 csésze (200 ml) búzadara

1 csésze (200 ml) joghurt

1 csomag sütőpor

2/3 török teáspohár (125 ml) fehér mák (ennek hiányában szerintem hagyományos fekete mákkal is elkészíthető)


A szirup hozzávalói:

2 csésze (200 ml) víz

2 csésze (200 ml) cukor

fél citrom leve


A krém hozzávalói:

1 kis doboz tejszín (200 ml)

200 gramm mascarpone

50 gramm görög joghurt

2 csésze (200 ml) kókuszreszelék

fél török teáspohár (125 ml) cukor


Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Ha szép világossárga, sűrű lett, hozzáadjuk a mák kivételével az összes hozzávalót. Jól elkeverjük, majd óvatosan, kanállal forgassuk bele a mákot is, egy keveset rakjunk félre díszítéshez.

Kikent formában 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

Közben a szirup hozzávalóit felforraljuk, majd közepes lángon 15 percig hagyjuk sűrűsödni.

A forrásban lévő szirupot a KIHŰLT, HIDEG revanira csorgatjuk, hagyjuk kihűlni. Nagyon fontos, hogy a szirup forró legyen, és a tészta hideg.

A krémhez a tejszínt felverjük, apránként adagoljuk bele a mascarponét és a cukrot. Aztán forgassuk össze a joghurttal, végül a kókuszreszelékkel.

Szórjunk a tetejére a fehér mákból. Szeletelés előtt hagyjuk a hűtőben pár órát.


Közepes tepsi/forma kell, ez a mennyiség nem elég a klasszik nagy gáztepsire.


Ez egy elég édes desszert, ha nem vagytok túl édesszájúak, előbb kóstoljátok meg a tésztát üresen, és csak utána csorgassatok rá (vagy ne) a szirupból ízlés szerint.


A revani receptre többféle változat van, az alap a tojás-joghurt-búzadara-liszt-sütőpor-olaj/olajos mag.

Erre lehet natúr, vagy fűszeres szirupot önteni, és a krém is bármilyen lehet.

Írjátok meg, hogy ízlett!

2022. márc. 23. 09:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Örök hála😍
2022. ápr. 10. 06:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!