Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A xilittel készült piskótát...

A xilittel készült piskótát cukorbetegek is fogyaszthatják vagy más édesítőszerrel érdemes inkább készíteni?

Figyelt kérdés
A xilit és a xylitol egyébként ugyan az?

2022. márc. 9. 15:52
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

Cukorbeteg vagyok. A piskótában a liszt is káros és akkor még a krémet nem is analizáltuk.


Lépj be ebbe a csoportba és tökéletes recepteket fogsz találni!:

[link]

2022. márc. 9. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Egy ezek szerint lényeges részét kihagytam a kérdésnek. A piskóta nem csak xilitből, hanem rizslisztből és kukoricakeményítőből készülne.
2022. márc. 9. 16:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a xilittel az a problêmàm, hogy hashajtó hatású, ezért csak egész kis mennyiségben lehet használni. Én utoljára úgy sütöttem, hogy a lisztet kukoricakeményítőre cserêltem a cukrot pedig folyékony szacharinnal helyettesítettem. Több cukorbeteg is evett belőle, nem volt rá panasz. Egyébkênt túrótorta volt, ami a leginkàbb diétás tud lenni.
2022. márc. 9. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
85%

A kukorica keményítő tilos cukorbetegeknek, és rizslisztből is inkább a barna rizslisztet válaszd. A xilit egyébként jó, de valóban hashajtó hatású nagyobb mennyiségben.

Én negyedannyi édesítőt és teljes kiőrlésű lisztet használok egyébként.

2022. márc. 9. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Eritritet, vagy eritritolt használj, az engem (és az ismerőseimet) nem hajtott meg, míg a xilit nagyon erősen és fájdalmasan.
2022. márc. 9. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A xilitet fogyaszthatják. A xylitol ugyanaz.

De nem mindegy a liszt se és nem biztos hogy a rizsliszt az ideális. Attol fugg hogy az adott cukorbeteg menynire geszi komolyan a dietajat

2022. márc. 9. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Szivem szerint én is az eritritet választanám, csak sajnos az nem hő stabil. 100 fok környékén eltűnik az edesitő hatása.
2022. márc. 9. 20:06
 8/8 anonim ***** válasza:
sütöttél már eritrittel? nem tűnik el, kcisit gyengül, de annyi. hivatalosan is 160 fokig hevíhető amin egy piskóta bőven megsül, de én 200 fokon is simán sütöm, soksok éve
2022. márc. 9. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!