Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki mit tesz a kedvenc gulyásába?

Ki mit tesz a kedvenc gulyásába?

Figyelt kérdés
Az alapreceptet tudom, de kíváncsi vagyok a hozzávaló-alterntívákra. Milyen húsból vagy húshelyettesítőből (vagy anélkül), milyen fűszerekkel, milyen zöldségfélékkel, milyen tésztafélével, gabonával, stb. készül a legjobb gulyás? Mennyire szeretitek bő lére ereszteni? Hogyan tálaljátok (kenyérrel, csípős paprikával, petrezselyemlevéllel, tejföllel, egyebekkel)? Egytálétel legyen, vagy csak egy fogás?

2022. jún. 14. 11:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
70%

1-2 speckó, rám jellemző alapanyagot szoktam bele tenni, ami illik is hozzá, de ez: húshelyettesítő, milyen fűszer, milyen zöldség, milyen gabona...

ne haragudj, de ez az étel megcsúfolása, egy ilyen kérdés méltatlan ahhoz, hogy érdemi választ adjak!

2022. jún. 14. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
82%
Én nem vagyok ilyen kocka, mint az előttem lévők. Nekem nem kötelező a marha, de a hús igen, meg egy jó pörkölt alap, sok hagymával, paradicsommal, paprikával, és jó minőségű fűszerpaprika. Amitől a gulyás nekem megszólal, az rendes mennyiségű kömény, aki ezzel szégyellősködik, az csak húsos ragut főz. Én szeretem, ha még levesrépákkal, krumplival, és csak a csipetkén maradó liszt sűríti.
2022. jún. 14. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
64%

"Én nem vagyok ilyen kocka, mint az előttem lévők."


Na pont ez a baj, mert ezek szerint a gulyás szó jelentésével sem lehetsz tisztában. Különben tudnád hogy ez az étel, kizárólag egyfajta húsból készülhet.

2022. jún. 14. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
Marhát nem szeretjük, szóval sertéslapocka, zöldség-sárgarépa, krumpli, sok zellerzöld. Fűszer csak só, bors, pirospaprika, babérlevél, némi erős pista. És kicsit keményebb nokedlitésztából gombócot főzök bele.
2022. jún. 14. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
45%

ez az étel, kizárólag egyfajta húsból készülhet.


Aha, mondod te.

2022. jún. 14. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
70%

Miért mi a gulyás?


Segítek: MARHAPÁSZTOR!


Szóval innentől nincs tovább miről beszélni.

2022. jún. 14. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
62%

#16:

Akkor nem belőle kéne főzni a levest? 😆


Valaki netalán tehén húst kap, akkor ő csordáslevesnek hívja? 😆


Az eredeti recept oké, ha konkrétan arról lenne szó, de még az is eltér tájanként..., de miért ne lehetne elkalandozni az alapanyagokkal.


Én például tárkonyos hallevest szoktam főzni, ezzel megszentségtelenítem a halászlét?

2022. jún. 15. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Én például tárkonyos hallevest szoktam főzni, ezzel megszentségtelenítem a halászlét?"


Most alaposan melléfogtál, hiszen ugyanúgy halból készíted. Mint ahogy a csordásleves is szarvasmarhából készül.😂

2022. jún. 15. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"de miért ne lehetne elkalandozni az alapanyagokkal."


Természetesen el lehet, de tudomásul kell venni hogy ezzel a lépéssel már egy másik étel fog születni.

2022. jún. 15. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:
Legjobb vadbol, gombaval es csipetkevel . Mi ezt vadgulyasnak hivjuk ! Ha tejfolosen csipetke nelkul akkor vadragu
2023. jún. 8. 06:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!