Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A roston sült csirkemell...

A roston sült csirkemell vörösboros szedermártással recept érdekelne, tudja valaki? Ez lenne az egyik karácsonyi menü! Egyszer ettünk és nagyon ízlett de sajnos nem találom sehol az interneten a receptjét!

Figyelt kérdés
Remélem tudtok segíteni!!!!!Előre is köszi!!!!!
2008. dec. 19. 17:56
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

A mártáshoz

* 5 dl száraz vörösbor

* 10 dkg aszalt szilva

* 6-8 dkg aszalt meggy és vörösáfonya

* egy szelet gyömbér

* 4-5 szegfűszeg

* fahéj

* 1 csillagánizs

* cukor, só

* körömnyi narancshéj

* fél narancs leve

* keményítő

A mártáshoz a bort a fűszerekkel és a cukorral felforralom - a csillagánizst és narancshéjat 10 perc után kiveszem -, hozzáadom a gyümölcsöket és kb. 20 percig főzöm, ezalatt a bor kissé elfő, kezd sűrűsödni. Egy kis sóval is ízesítem. Célszerű a fűszereket teatojásban főzni a borral, mert így nem kell szűrni a mártást. Húsz perc után kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítem, hogy olyan állaga legyen, mint egy hígabb lekvár.

2008. dec. 19. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!