Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tapasztalt konyhatündérek!...

Tapasztalt konyhatündérek! Szerintetek milyen anyagból készült konyhai eszközt (merőkanál, fordítólapát, tésztakiszedő...stb.) érdemes vásárolni?

Figyelt kérdés

Neten nézegettem különböző konyhai eszközöket, de nem tudom melyiket érdemes megvenni. Mik az előnyök, hátrányok?

- fa

- szilikon

- hőt jól bíró műanyag

- rozsdemantes fém

vagy ezek kombinációja:

- szilikon + fa nyél

- fém + műanyag nyél


Vagy van valamelyik konkrét termékcsaláddal tapasztalatotok? Például: Tefal Ingenio, GALT?


Előre is köszönöm

Egy kezdő konyhatündér :)



2022. jún. 28. 12:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Én műanyagot semmiből nen veszek környezettudatosság miatt.
2022. jún. 28. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim válasza:
86%
Amihez lehet fémet használok, ami könnyen karcolódik, ahhoz pedig fát.
2022. jún. 28. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Keverő kanalaim, sodrófa spatuláim és a vágódeszka fa, egy anyagból. Ezek évtizedekre kitartanak, nem esnek szét mint aminek kétféle anyagból van a nyele meg a feje.

Néha olajozni szoktam őket, sima étolajjal, és így nem eszi bele magát semmi.


A merőkanál, konzervnyitó, bor/sörnyitó fém. Egyebet nem veszek fémet, mert szétkapja a teflont.


Pont most kellett kidobnom 3 lábast meg egy fém sparulát emiatt, mert a magkarcolt teflon rákkeltő.


Ha veszek újat, csak is fém lábast, wokot, palacsinta sütőt veszek, esetleg porcelán fazekat. Ezeket el lehet súrolni, be lehet olajozni aztán megfelelő gondozás mellett szintén elvan 15-20 évet is.


Két szilikon spatulám van, mindkettő a Tigerből. Az egyiket imádom, az az egész szilikon, és belül van egy masszívabb váza ami ad neki tartást.

A másik egy spatula, aminek szilikon a feje, és fém a nyele, de le is szokott esni róla.


A műanyag nem csak a környezet miatt rossz, de meg is olvadhat, megégheet, meg beleeszi magát a paradicsom szósz, a curry por, a paprika, aztán pár hét múlva már gusztustalan is.

2022. jún. 28. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én alapvetően rozsdamentes fém párti vagyok, bár szeretem, ha a nyele fából van.
2022. jún. 28. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
spatulát mindenképpen szilikonosat... Azzal lehet jól kiszedni az utolsó cseppet is az edényből.
2022. jún. 28. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

attól függ, mire kell

én a fa fakanalat nem szeretem, abból csak műanyagot hsználok. anyukám fordítva

spatulávol csakis a szilikon, százszor jobban használható

tálból kell műanyag fedeles (keelsztéshez), fém (vízgőzös csokiolvasztás) és nekem a többi műanyg, azokba pl habverő nem tesz kárt

szedőkanálból nekünk fém van, jól bíja a hőt, többtíz éves és nincs baja

mérőpoharunk nincs, ott a mérleg

fordítólapátból kellene szerintem egy fém, pl lasagne vagy más rakott egytálételeknél szedőnek

és nekünk kb 5 féle fordítólapát van otthon, abból egy vált be. a lényeg, hogy vékony legyen és rugalmas. és mivel pl palacsintához stb használjuk,a mit teflonosban sütünk, ezért csakis műanyag, a fém karcolná

a fém nyél nem beválós, könnyen rozsdásodik

és a fém alj azért nem beválós, ha teflonos edényben használnád

ami még hasznos, egy műanyagos szilikon csipesz, amit pl bő olajban sütésnél lehet használni (na meg sok másra), ilyesmi: [link]


szerintem ahol számít a minőség, az a szilikon spatula, mert annak könnyen leesik a feje ha silány

minden egyébre a funkcionalitást nézd

2022. jún. 28. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Fem edenyekhez barmit, teflonhoz pedig hoallo muanyagot vagy fat, a fem felkarcolja sajna a teflont. Edesseghez (puding, fozott krem, edes leves ilyesmi ) kulon fakanalat tartok. A gofrisutohoz/szendvicssutohoz is faspatulat hasznalj forgatashoz. Jenai talhoz azt mondanam h szinten a fa vagy muanyag kimeletesebb. Szerintem inkabb ezen van a hangsuly h a mar meglevo edenyeidnek milyen az anyaga, es melyik eszkozzel nem karcolod szet oket. (Pl teflonos palacsintasutoben jobb ha nem forgatunk palacsintat fem kessel. Attol karistolodik szet az alja.)
2022. jún. 28. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindekinek ezt a sok hasznos választ!!!


Esetleg még egy annyi kérésem lenne, hogy akinek valamelyik termékből van jól bevált márkája, termékcsaládja, vagy tud jó beszerzési helyet az leírná?

Fa termékek szerencsére nem olyan drágák és nagy különbség nincs közöttük, illetve a rozsdemantes fémekről is úgy gondolom hogy nem lehet akkora különbség. De a műanyagoknál, illetve ahogy írtátok szilikonnál annál inkább számított.

2022. jún. 28. 20:27
 9/12 anonim ***** válasza:
76%

Fa termékeket gluténérzékenyként nem veszek semmiből, mert elég, hogyha egyszer szennyezi be valaki, soha az életben nem jön ki a rostok közül a lisztpor.


Én szilikonosat használok.

2022. jún. 29. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Éveket dolgoztam szociális gondozóként, ahol minden műanyag, mert a fogyatékosok dobáltak mindent ami a kezükbe került.

Műanyag tál, pohár, szilikon fogvédő evőeszköz...


Minden undorító zsíros naraccsárga volt, beleette magát az étel mindenbe, hypózhattuk, moshattuk hiába.


Azóta semmi műanyagot vagy szilikont nem tűrök meg a házamban, a rendelt kaját is csak onnan, ahol fém edényben vagy papírban adják.

2022. jún. 29. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!