Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami, olyan étel recept...

Valami, olyan étel recept amihez nem kell sok alapanyag, de nagyon finom és laktató, tudtok?

Figyelt kérdés
ami jó ebédre meg vagyira is
2010. szept. 25. 09:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hozzávalók


2 tojás


18 dkg cukor


2 dl napraforgóolaj


25 dkg sárgarépa


22 dkg liszt


1 teáskanál szódabikarbóna


2 teáskanál fahéj



ha van:12 dkg apróra vágott dió



A tojást felverem, majd alaposan elkeverem benne a cukrot és az olajat. Kis lyukú reszelőn lereszelem a sárgarépát, és a szódabikarbónával, a dióval, a fűszerekkel és az átszitált liszttel együtt a tojásos keverékhez adom. Alaposan összekeverem a tésztát, kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben, 190 fokon (alsó-felső sütés, légkeveréssel 170) kb. 35-40 percig sütöm - akkor jó, ha megemelkedik, és a piskótához hasonlóan a széle kezd elválni a formától.

2010. szept. 25. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:

rakd a répát homokkal teli ládába, hűvösre, karácsonyig eláll.



Franciasaláta, zöldségleves, répaleves:Joghurtos sárgarépaleves


Hozzávalók:


1 evőkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 6-8 szál sárgarépa, 1 doboz joghurt, só, őrölt fehérbors, őrölt római kömény és gyömbér.


Elkészítés:


Egy fazékban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát. Addig forrósítsuk, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd, de vigyázzunk, ne égjen meg! Tegyük bele a megtisztított és felkarikázott sárgarépát, sózzuk, őrölt fehérborssal, kevéske római köménnyel és gyömbérrel fűszerezzük. Fedővel letakarva pároljuk 5-6 percig. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, tehetünk bele egy zöldségleveskockát is. Főzzük 15 percig. Ha elkészült, kézi mixerrel pürésítsük, majd finomlyukú szitán passzírozzuk át. Tálalás előtt a joghurtot keverjük össze pár szedőkanálnyi forró levessel, majd állandó keverés mellett öntsük bele az elkészült répalevesünkbe. Tovább forralni nem kell, mert a joghurt a hő hatására összemehet. Levesestányérba vagy csészébe tálaljuk, tetejét joghurttal megcsorgatva dekorálhatjuk.

2010. szept. 25. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
milyen finom a sárgarépafőzelék! lehet, hogy csinálok is, sok petrezselyemmel, hmmm :)
2010. szept. 25. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
túrógombóc. lecsó, pörkölt, sült csirke, borsófőzelék, virsli, paprikás krumpli.
2010. szept. 25. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
első vagyok: lángos: 3 dl langyos vízbe tegyél 1 zacsi instant élesztőt, vagy 1/2 cs.simát. hagyd felfutni, 300 dkg réteslisztet és 300 dkg sima lisztet /ha csak egyfajta van otthon úgy is jó lesz/ tehát össz. 600 dkg legyen, összekevered a felfutott élesztővel, 1 kiskanál sóval és összegyúrod. adj hozzá 2 evőkanál olajat, ha kemény a tészta kevés langyos vízzel tudod lágyítani. hagyd megkelni, aztán bő, forró olajdban süsd ki. én annyit szoktam kisütni a tésztából ami épp elfogy, a többit berakom egy műanyag tálba a hűtőbe. másnap, harmadnap, amíg tart a tészta, mindig frissen sütöm. ja, nyújtófával nem szoktam nyújtani, csak kézzel egy maroknyi gömböt szedek le a tésztából, azt tenyér között kilapítom, úgy sütöm ki. olyan mint a piaci lángos, friss, finom és marha laktató. mi már két napja ezt esszük :-))
2010. szept. 25. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:

még mindig az első vagyok: hamis túrógombóc: 1 nagy doboz tejföl, búzadara, cukor. készíts sűrű tejbegrízt (ne tejjel hanem tejföllel és grízzel,cukorral) mikor jó sűrű, akkor csinálj gombócokat belőle (én kanállal csak úgy kiszaggatom) és egyenesen bele a pirított zsemlemorzsába. főzni nem kell! egyszerű, és nagyon finom.

répásat sajnos nem tudok...

sajtmártásos tészta: készíts világos rántást (liszt-olaj) engedd fel tejjel, szórj bele reszelt sajtot,(nem kell sok, kb. 1 maréknyi) és ízlés szerint fűszereket (én szerecsendiót szoktam, meg tárkonyt) és mártás-sűrűre főzöm. kifőzök sós vízbe bármilyen tésztát, összekutyulom a mártással, mehet a tetejére reszelt sajt. kb. 10 perc alatt össz-vissz meg is van.

remélem tudtam segíteni....a répucikat pucold meg, rakd be a fagyasztóba. én is ott tartom :-))

további szép napot!

2010. szept. 25. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
bocs, hülye vagyok: nem 600 dkg csak 600 gramm...nem mindegy...
2010. szept. 25. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen:)

csináltam répatortát, meg lángost is :)

a lángos fini lett, de még sose csináltam répatortát szóval az kicsit furi,de ehető ;)

2010. szept. 25. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!