Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A gyümölcstorta készítésénél...

A gyümölcstorta készítésénél a tetején lévő kocsonya szempontjából, kibéleljem sütőpapírral vagy elég a kapcsos torta formába öntenem? Tartok tőle, hogy ráragad a tortaforma oldalára. Vagy a sütőpapírra is ugyanúgy ráragadna a gyümölcskocsonya?

Figyelt kérdés
2010. szept. 26. 10:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Én sülés után teszem rá a kocsonyát miután kiszedtem sütőből. Papirt sosem használok...
2010. szept. 26. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
én kiszoktam bélelni, de csak azért mert olyan fém ízt érzek utána a kocsonyán is :D amúgy le jön róla
2010. szept. 26. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is úgy csináltam egy ideig, hogy simán a kapcsos tortaformába visszatettem a megtöltött tortatésztát,rá a gyümölcs,aztán bele a zselé. De nem az igazi, mert sülés és megtöltés után a tészta kisebb lesz,és a zselé meg lefolyik oldalt,nem túl gusztusos. Csináltam olyant is, hogy kartonpapír csíkot vágtam,ami magasabb,mint a tészta,először alufóliával,majd ezzel a kartonnal körbetekertem,ez már jobb volt, de nagyon macerás. Aztán vettem egy tortagyűrűt a Pennyben 700 ft-ért, ez állítható,szorosan körbeveszi a sütit(nem mellékes, hogy nem szükséges ekkor már a tortaforma aljára visszatenni a sütit)és rögzíthető a tetszőleges méretben. Rozsdamentes,szuper. Ha te sütöd a családban mindenkinek a tortáját,akkor érdemes ilyet venni,sok bosszúságtól megszabadulhatsz
2010. szept. 26. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!