Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miert ragad össze a rizsem...

Miert ragad össze a rizsem miután megfőtt?

Figyelt kérdés

Ez volt az első probalkozasom.

Megpiritottam aztán felöntöttem vizzel,de többször is mert keménynek èreztem.aztan miutan ugy gondoltam h jó lesz lezartam es kavargatt h az alja ne ragadjon le.de egy kis idő mulva is olyan mint a tejberizs.

Mit csinalhattam rosszul?



#Rizs#fozes#
2022. szept. 27. 10:29
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Kavargattam.
2022. szept. 27. 10:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad kavargatni.

Attól ragad össze, mert a keményítő leoldódik a rizsszemekről.

2022. szept. 27. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak azt amit lehet.

Locsolgattad, kavargattad.

Egyiket sem szabad.

2022. szept. 27. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad kavargatni. Miután a zsiradékban megfuttattad, kétszeres mennyiségű forró vízzel kell leönteni és lassú tűzön párolni.
2022. szept. 27. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: hosszú szemű rizst főztél?

A napokban volt hasonló kérdés, kiderült, hogy kerekszeművel próbálkozott az illető.. Ami alapból ragacsos, krémes lesz.

2022. szept. 27. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A keményítő miatt egyébként.
2022. szept. 27. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Azert mert tobbszor is felontotted. Es azert mert kavargattad.

Fel kell onteni ketszeres vizzel, forralni aztan alacsony langon lefedni (igy nem parolog el a viz es nem kell majd potolni)

Kavargatni nem szabad

2022. szept. 27. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Túl sok volt a víz valószínűleg. Ki kell tapasztalni, mennyit szív fel. Célszerű megőrizni a rizsszemek épségét már az elejétől.
2022. szept. 27. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:

Igen hosszú szemű rizs volt.

Köszönöm meg fogadom a tanácsokat.

2022. szept. 27. 15:18
 10/13 anonim ***** válasza:
Olajon kicsit megfuttatom, és nem egészen 2-szeres mennyiségű forró vizet öntök rá, meg sót. Beteszem a sütőbe, 25 percre. Tökéletes párolt rizs lesz.
2022. szept. 27. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!