Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Savanykás a tarja szaga még...

Savanykás a tarja szaga még sülten is. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Tegnap vettem az Aldiban két csomag leértékelt szeletelt tarját, ami hivatalosan tegnap járt le. Hűtőben volt a boltban, hazaértem és egyből hűtőbe tettem. Ma felbontottam és elég furcsa szaga volt (bár minden nyers hús büdös szerintem, de ez mlst talán rosszabb volt), most megsütöttem és a konyhában savanykás sült hús szag terjeng. Létezik, hogy az egy napja lejárt hús is ennyire savanyú? Soha nem jártam még így, egy-két napos lejárt hús, főleg ha egyből hűtve van nem okozott még gondot. Kezdő vagyok a konyhában, tarját most sütöttem először. A páchoz olívaolajat, fokhagymát, borsot, rozmaringot és őrölt pirospaprikát tettem. Esetleg ezektől is lehet a fura szag? 45 percig 180 fokon, utána 15 percig 200 fokon alufólia nélkül sütöttem. Ízre nem rossz, bár kicsit rágós. Meg merjük így enni?

2022. okt. 21. 14:15
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Csersav van benne, talán azt érzed. Én ha úgy állok egy kajához, hogy ha" egyem-ne egyem" , inkább otthagyom a fenébe, úgysem esne jól. Nem hiszem, hogy bármi bajod lesz tőle, megsült rendesen.
2022. okt. 21. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A romlott húsnak NEM savanyú a szaga, hanem rothadó bűzös, de ezt leginkább frissen érezted volna, nem sütve.

Nem tudom mitől érzel savanyú szagot!

Régen, amikor nem volt még hűtőszekrény, csinálták, hogy a kicsit szagos húst ecetes vízben áztatták és az állítólag elvette a szagát.

Nehezen hiszem, hogy az Aldiban ezt tették volna, mert részben középkori módszer, másrészt úgy megfingatnák őket a romlott húsért, hogy tuti nem érné meg nekik.

De ha MÉGIS, akkor rögtön érezted volna a jellegzetes ecet szagot.

Ha nem így volt, akkor a húsodnak nincs baja!

2022. okt. 21. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Mert ecettel volt lemosva, és úgy csomagolták újra ezért van hőhatására savanyú szaga .
2022. okt. 21. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat kedves 1-es, de a húsban nincs csersav.

Csersav, azaz tannin a kávéban, teában, kakaóban (így a csokoládéban is) vörösborban, datolyaszilvában, szőlőben, szederben, vörösáfonyában, néhány gyümölcsben elenyésző mértékben, vagy a nálunk kevésbé ismert matéban van.

A húsban nincs.

2022. okt. 21. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az ételeknek a túl sok! olívaolajtól lesz "furi" szaga. Kissé kesernyés, szúrósabb. Abban épp ezért sohasem pácolnék.


Szeretem az olívaolajat, de nagyon módjával.

2022. okt. 22. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szinte mindig a Lidlben vagy az Aldiban vásárolok, nem is gondolnám, hogy náluk bármi ilyen történhetne, ha mégis, akkor valószínűleg nagyon ritka esetek egyikét fogtam ki. Megettük és még élünk, semmi bajunk nem volt. Elég száraz lett másnapra, ezt még tanulnom kell, de a hús lejáratával semmi baj nem volt.
2022. okt. 25. 21:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk régebben az egyik bolt ba volt hogy állítólag romlott volt a hús meg mondták is hogy ecet szagot éreztek azzal nyomták el a szagot... #5 olivával csak gyorspácolni szabad de több napos pácolás nem ajánlott mert bedohosodik stb...Hosszú távra nem alkalmas pácolásra!
2022. okt. 26. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!