Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom lesz így a tarja szerint...

Finom lesz így a tarja szerintetek? Vagy van valami tippetek? Kezdő vagyok

Figyelt kérdés

Tarja szeleteket kicsit kiklopfoltam, magát a pácot már előző nap bekevertem.

Olaj, almaecet, paprika, ketchup, fokhagyma, bors stb. szóval mindent bele pác lett de sót direkt kihagytam.

Most pácolódik az a tervem, hogy 5 órát hagyom csak ez elég lesz? Sütés előtt sózom be. Hagymaágyon kolozsvári szalonákkal a tetején és szilvabefőttel szeretném egyszerűen megsütni fólia alatt aztán rápirítanék.

Segítsetek légyszi hogy jó lesz-e, a barátomank készítem köszi.

25/L



2022. ápr. 23. 16:17
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Jól hangzik, biztos finom lesz.
2022. ápr. 23. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
63%
Én kihagynám az ecetet. A tepsit vékonyan kend ki zsírral ( nem olajjal), alulra a szalonnát és rá a húst, tetejére a hagymát. Önts alá egy pohár vizet és úgy süsd. Ha ragaszkodsz a szilvához, azt csak akkor tedd rá, ha már levetted a fóliát. Bár én inkább nem tenném rá.
2022. ápr. 23. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
25%

Nálam ez kukát érne. Sosem jó, ha "mindent bele" alapon vágsz neki a főzésnek, mert nem lesz egyetlen, jól behatárolható ízvilágod. Itt például sikerült egy savanykás, fokhagymás, borsos, sós, édeskés valamit összehoznod.


Ha menteni akarod, legalább a szilvát hagyd ki, a pácot már úgysem tudod visszacsinálni. Következőleg pedig maradj az előre kitalált recepteknél, lásd vasi pecsenye, mézes-mustáros, borsos-mustáros, esetleg hagymás-paprikás.

2022. ápr. 23. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Igazából sütési mód hőfok, elrendezés stb részében érdekelt volna tanács mert a pácot már nem udom megváltoztatni de amúgy az nagyon finom lett. Mi a baj a "savanykás, fokhagymás, borsos, sós, édeskés" ízvilággal? Mi szeretjük ha van ízkavalkád.
2022. ápr. 23. 19:07
 5/9 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem így jó lesz, a begyepesedett, maradi emberekkel ne foglalkozz, akik csak azt eszik meg, amit az öseik is ettek és semmi rugalmasság sincs bennük.

A pác is jó - az ecettöl hamarébb megpuhulnak a rostok, szóval azt sem kell kihagyni, csak ne túl sok legyen benne, a szilva meg kifejezetten érdekes ízt ad az egésznek!

2022. ápr. 23. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az 5-ös vagyok: elöször lefedve süsd kb 15-160 fokon, amíg megpuhul - szerintem max. fél óra -, utána pedig 200 fok körül pirítsd át 10-20 pec alatt, hogy sült szine legyen. Figyelj oda, mert a szilva miatt hamar megég, kár lenne érte.
2022. ápr. 23. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
2022. ápr. 23. 19:33
 8/9 anonim ***** válasza:
32%
A kérdés az volt, finom lesz-e így. Az almaecet rohadtul nem való bele.
2022. ápr. 23. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
96%
8-as Dehogynem, puhítja a húst, mint 5-ös írta. Próbáld ki, meg fogsz lepődni, nyilván nem csirkénél, mert ott nem szükséges, de a tarjának jót tesz, én vörösborecetet használok erre.
2022. ápr. 23. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!