Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem lesz sosem sűrű a...

Miért nem lesz sosem sűrű a bolognai szószom?

Figyelt kérdés
Házilag készített paradicsomlével csinálom. Főzöm bő 1,5 órát, mégis van alatta ilyen vizes lé. Mit csináljak másként hogy jó sürű legyen? Lehet a paradicsomlé a ludas, és tényleg inkább passzírozott paradicsom kéne bele? Azt ne mondjátok hogy üveges meg por és hasonlók, mert esz a fene, hogy a tesóm azzal csinálja, neki pedig mindig jó sűrű?
2022. nov. 1. 15:36
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%

a húst pirítsd zsírjára és inkább tényleg passzírozott paradicsomot használj


ha még mindig leves lenne akkor meg pörkölj alá nagy lángon

2022. nov. 1. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
66%
Én úgy készítem, hogy az utolsó órában hozzáöntök 2-3 dl tejet, és kis lángon, fedő nélkül főzöm. A tej testesebbé teszi a szószt, és a felesleges víz is elfő róla. A paradicsomlé tényleg túl híg lehet.
2022. nov. 1. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
94%

A paradicsomlé nem a bolognaihoz való. Azt inni magában, vagy levesnek.

A bolognaiba passzírozott paradicsom való, és reszelt sárgarépa, meg zellerszár.


Egyébként ezekben a porokban keményítő van, azt te is tehetsz bele külön, elég egy kevés, besűríti a vízszerű levet.

2022. nov. 1. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Paradicsomlé szerintem nem jó bele.


Én úgy csinálom, hogy lereszelek(!) apró lyukú reszelőn 1 hagymát, 1 répát és egy kis zellert meg vagy 5 fokhagyma gerezdet, és a fokhagymát a végére hagyva kevés olajon dinsztelem. Hozzáadom a marha/sertés darálthús keveréket, és kicsit főzöm/pirítom, hogy elfője a saját levét. Majd ezután hozzá adok paradicsom szószt (nem levet!) És egy kis paradicsom pasztát is. Só, bors, friss(!) bazsalikom, egy kis és én lassan főzöm vagy 2 órát, a vizet pótolva ha kell, 15 percenként kavarva. Tudom, hogy meg lehet csibálni 20 perc alatt, de nekünk ez így tökéletes. Általában bele keverem a félig megfőtt rövid tésztát, összekeverem, teszek bele parmezán reszeléket, megszórom sajttal és betolom a sütőbe (öntött vas lábosban készítem) rakott tésztának.


(Az olaszok amúgy nem szokták spagettivel tálalni.)

2022. nov. 1. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
91%
Utolsó! A sokak által ismert bolognai spagetti Olaszországban valóban nem létezik, legalábbis ebben a formában. A ragu egy általános elnevezés, mely a szaftos, hússal készült, órákig főzött szószt jelenti. Minden régiónak megvan a saját raguja, az „alla Bolognese” pedig a bolognai módra készülőt jelzi. Leginkább tagliatelle (szélesmetélt) tésztával fogyasztják.
2022. nov. 1. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
72%

Tudom, dolgoztam olaszokkal. Ragù alla bolognese, bár Andrea az olasz munkatársam azt mondta hogy náluk az csak "ragù".


Én rövid tésztával szoktam csinálni mert a totyogósom azt szereti, illetve jól megy a rakott verzióhoz.


Kérdezőnek:


Ilyen dobozos passata bőven jó:

[link]


Csak 100% fűszerezetlen paradicsomot tartalmazzon.

2022. nov. 1. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
75%
Ja és hivatalosan kellene bele vörösbor is de én azt kihagyom mert nem fogyasztok alkoholt semmilyen formában.
2022. nov. 1. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
#4 vagyok, itt van szófosásom, de még hozzáteszem, hogy én nem szégyellek barnacukrot tenni bele ha savanykás a paradicsomszósz, és a répa nem édesítette meg eléggé.
2022. nov. 1. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert túl híg hozzá a paradicsomlé.
2022. nov. 1. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:
Oké akkor legközelebb hanyagolom a paradicsomlevet. Öreganyám isteniti, ezért hajlamos vagyok azt hinni hogy mindenbe jó.
2022. nov. 1. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!