Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebben a receptben a margarint...

Ebben a receptben a margarint le lehet cserélni zsírra?

Figyelt kérdés

Fele-fele arányban érdemes, vagy le lehet teljesen is? Ha teljesen, akkor picit kevesebb kell bele, mint margarinból?


[link]



#hókifli zsírral
2022. dec. 15. 11:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%

A nagymamám ezt csak zsírral csinálta.

Gyakorlatilag minden margarint le lehet cserélni a tésztában zsírra, csak valamivel kevesebb kell belőle. A zsírral omlósabb lesz, de ez esetben ez még előny is.

Szerintem 20 dkg zsír tegyél bele indításnál, legfeljebb ha száraznak találod, akkor tegyél hozzá még valamennyi tejfölt.

2022. dec. 15. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, az az igazság, hogy pár éve sütöttem már ilyen hókiflit, és szerintem pont ezt a receptet. Meggyőződésem, hogy ez akkor még zsírral volt fent.
2022. dec. 15. 11:19
 3/13 anonim ***** válasza:
71%

A vaj nem opció?


Linzerkarikát ettem már ami zsírral készult, de ilyen vanilias kiflit még nrm.

2022. dec. 15. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:

3-as válaszoló, semmiképp. Nekem a hókifli recept eddig is úgy volt meg, hogy zsírral készül, meg is lepett ez a recept, hogy itt nem azzal van.


A rétesliszt egyébként okés? Azt nem szokták sima liszttel keverni?

2022. dec. 15. 11:22
 5/13 anonim ***** válasza:
76%
A receptben nincs margarin, vajat ír. Nagyon nem mindegy, mert tűz és víz az eredmény. A vaj (mondom vaj, nem margarin) felét lehet ki tudod váltani zsírral is, nem tudom ízben mennyit változtat rajta, de ha a 25 dkg vaj helyett fele zsír/fele margarin kombót akarsz alkalmazni, akkor bár nyilván ehető lesz, biztos nem üti meg a recept alkotójának elképzeléseit.
2022. dec. 15. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindig zsírral csinálod, az a bevált rutin, akkor készítsd azzal, de a margarint felejtsd el, akkor már inkább csak zsír, ha a vaj nem jöhet szóba. Amúgy ezt a részét nem is értem, a margarinnal nincsen bajod, csak a vajjal? Pedig a növényi zsír sokkal kevésbé hozza a zsír szintjét, pláne felesben tolva.
2022. dec. 15. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
89%

Teljesen jó lesz zsírral is.

Magyarországon nem volt elterjedt vajjal sütni-főzni. Más népeknél meg hüledeznek azon, hogy mi zsírt bármiféle formában is fogyasztunk.

Boldogult fiatalságomban azt kezdték sulykolni az emberekbe, hogy a (sertés)zsír egészségtelen, használj olajat. Később meg, hogy az olaj nagyon egészségtelen, használj margarint.

Így került a magyar ételekbe egyáltalán margarin. A margarinos kenyér „valami isteni”. Brrrr!

A süteményekbe viszont ettől függetlenül és korábban került zsír helyett vaj, és szerintem külhoni receptekből.

Viszont drága volt, manapság meg nagyon drága, főleg a jó minőségű.

Sok receptben azért szerepel a margarin, mert elhitették, hogy a zsírtól rövid életű leszel, a vajat nem tudod megfizetni.

Ebben a receptben vaj van.

Zsírral helyettesítheted. Picit több kell belőle, és puhább, omlósabb lesz mint vajjal vagy margarinnal.

2022. dec. 15. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:

5-6 nyilván tudom mi a különbség vaj és margarin között, de ez, hogy újabban mindenbe vaj kell, egy új hóbort. Tudom, sokkal finomabb, nem egy mű szar, de ha nagyban nyomod a karácsonyi(vagy bármilyen más alkalomra) sütögetést, gyorsan rászoksz, hogy a vajat reflexből azonnal margarinnak veszed. Ha pl. egy kis adag islerkét csinálnék, akkor megvenném a vajat, de kb. másfél kg lisztből készülök hókiflit sütni (nem említve még 2 másik aprósüteményt, majd a bejglit, krémeseket), szóval vegyen a franc vajat.


Mint írtam, egyszer sütöttem régebben hókiflit, de nem mentettem a receptet, és biztosra veszem anno a nagymamám is zsírral csinálta (sajnos nincs receptem tőle), és a linkelt recept is valamiért zsírral maradt meg a fejemben.

2022. dec. 15. 12:05
 9/13 A kérdező kommentje:
Egyébként pedig köszönöm mindenkinek a válaszokat! Megyek is sütni. :)
2022. dec. 15. 12:07
 10/13 anonim ***** válasza:
31%

"ez, hogy újabban mindenbe vaj kell, egy új hóbort"



NAgyon tévúton jársz! A sütemények régen szinte csak vajjal készültek, nézd csak meg pl. a francia vagy az olasz konyhát!!!


Így volt ez itthon is a háború előtt, aztán a kádárkori langymeleg sz.rban a szocializmus dicsőségére :-DDDD ránknyomatták az ócsó margarint....

2022. dec. 15. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!