Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főztök, süttök 7végén?

Mit főztök, süttök 7végén?

Figyelt kérdés
kifogytam az ötletekből:(
2010. okt. 8. 08:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

ma nem dolgozom,igy van időm

nekem napközbenre maradt gulyásleves

estére tepsiben sütök csirkecombot hagymával krumplival


holnapi reggeli sok zöldség,sonka,gyümölcs

tarhonyás pörköltöt délutánra

vacsira meg gyümölcstorta


vasárnap még kérdés,de babfőzelék biztos,gyümölcstortából is marad, reggelire meg hagymás-szalonnás rántotta paprikával paradicsommal

(ez a hétvége se a fogyókura jegyében telik:D)

2010. okt. 8. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Hús leves öreg tyúkból. Töltött paprika. Ma lecsó sok összegyűjtött bőrkével. Ha jönnek a Gyerekek, rántott "dobverő, majonézes krumpli. Meggyes bögrés.
2010. okt. 8. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Gulyásleves krumplipogi,tyúkhúsleves ,rizs pörkölttel
2010. okt. 8. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

Gyümölcs leves, rántott hal krumplisalátával,

Vasárnap meg sült csirke rizi-bizivel

2010. okt. 8. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

vasárnap főzők csak, mert szombaton Anyukámékhoz megyünk.

Vasárnapi ebéd:

Húsleves

Fokhagymás-krémsajtosmártásba forgatott húsok

Hozzávalók: 70 dkg s.hús (Szűzérme, lapocka), 3-4 tömlős sajt, 2 dl tejszín, fél fej fokhagyma, só, bors, vaj vagy olaj, apróra vágott petrezselyem.

A húst csíkokra vágjuk, majd felforrosított olajon megpirítjuk, s addig pároljuk, míg megpuhul. Közben sózni, borsozni kell.

Amíg a hús párolódik elkészítjük a sajtmártást: a sajtkrémet simára keverjük a tejszínnel, hogy sűrű mártást kapjunk, végül beletörjük a fokhagymát. Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a sajtkrémes szószt, s rottyantunk rajta egyet.

Rizzsel, vagy sültkrumplival tálaljuk.

A petrezselymet tálaláskor szórjuk a húsra, vagy még előtte keverjük a mártásba.


Nagyon egyszerű elkészíteni és isteni!! :)


Besameles hal

Hozzávalók 2-3 személyre:

6 szelet tőkehalfilé

4-5 ek Castello búzafinomliszt

5 dkg Pilos teavaj

5 dl Pilos tej

csipetnyi Castello jódozott só

Mikado fehérbors



Elkészítése:

Olvassza meg a vajat, szórja bele a lisztet, pirítsa világosra majd lassan öntse rá a tejet és keverje simára, sózza, borsozza.

Helyezze kivajazott tűzálló tálba a halszeleteket, öntse rá a mártás felét, majd szórja meg sajttal.

Ezt megismételve a mártás másik felét is öntse rá és szór­ja meg bőven reszelt sajttal. Süsse 25-30 percig előmelegített sütőben. Hogy könnyebben tálalható legyen, hagyja kihűlni, majd melegítse fel újra.

Ilyet még nem csináltam eddig, de jónak tűnik.


Jó étvágyat!!

2010. okt. 8. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
köszi, utolsó!
2010. okt. 8. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
Az a fokhagymás sajtmártásos az fincsi lehet:)
2010. okt. 8. 09:11
 8/13 anonim ***** válasza:
Hagymás pulykamáj krumplipürével.
2010. okt. 8. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
57%

szia! holnap sertéslapockából pörkölt, gombával dúsítva.

hozzá fokhagymás petrezselymes nokedli.

vasárnap raguleves, csülök pékné módra,svédgomba.

süti: birsalmasajtos muffin, gyümölcstorta

üdv.

2010. okt. 8. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
paprikás krumpli, meg milánói lesz, még nem tudom, melyik nap melyik :) gyors kaják kellenek, mert vásárolni megyünk hétvégén
2010. okt. 8. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!