Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet ennyire finom...

Hogyan lehet ennyire finom rántottát csinálni?:D

Figyelt kérdés
Szóval az a tapasztalatom, hogy a hotelekben elkészített vegyes rántották svédasztalos reggeliknél mérföldekkel finomabbak, mint amiket itthon összedobok magamnak...nem egy komplikált ételről van szó, mégis sokkal ízletesebbek. Én kókuszolajon szoktam, egy korty tejjel, aztán annyi. Ha vegyes, akkor mehet bele a sonka, hagyma, stb., de sosem volt eddig olyan jó, mint amilyeneket hotelben ettem. El tudnátok mondani, hogy mi ezeknek a titka? Annyira jó lenne tudni, sokkal szívesebben reggeliznék, ha én is tudnék ilyen finom rántottát csinálni :D

2023. ápr. 10. 01:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
23%
Magyarorszagon szokas, hogy a tojasrantottaba tojasonkent egy csipet lisztet tesznek (tehat ket tojashoz ket csipetet) es tesznek hozza tojasonkent 1 evokanal vizet. Nagyon alaposan kell felverni, hogy a liszt ne maradjon csomos. Utana a so, es ugy sutik ki. Tobbnek tunik majd, kicsit laktatobb, nem esik osssze, es nehany helyen harom tojasosnak adjak az igy keszult kettojasosat. A liszttol fuggetlenul lehet ugyanugy izesiteni-keverni kolbasszal, akarmivel. Lehet, hogy ezt az izt keresed, a lisztezettet?
2023. ápr. 10. 02:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

Rántottába nem szokás lisztet tenni.

Nem kókusz olajon sütik, hanem napraforgó olajon, az is más ízt ad neki. Más ízű maga a tojás is attól fuggoen, hogy a csirke mivel volt életveszélyes. Más márkájú sonka is más ízt ad. Illetve nagykonyhákon nem tojásból, hanem pasztorizalt tojasléből készül

2023. ápr. 10. 05:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
16%

mindenképpen olajon csinálom(sajnos nem tudni milyen olaj igazából)...a tojást vegetával "sózom" csodálatos lesz az íze...és nem keverem(nagyon)csak a falapáttal megigazítom, hogy minden megkeményedjen(no nem nagyon)...


Akár péksütemény nélkül is fogysztható..


Ha laktatóbbat szeretnék, akkor a tojáslébe (ehető, zsenge)zöldborsókonzervből teszek néhány kanállal.

2023. ápr. 10. 06:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
Állati zsiradékon mondjuk disznózsíron sütve a legjobb szerintem.
2023. ápr. 10. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
73%
Zsírban sütve valóban finomabb. Én még szoktam bele egy kis pirospaprikát is szórni. Amúgy lehet, hogy csak azért érzed finomabbnak ilyen helyeken, mert nem te csinálod, így nem tudod, mire számíts.
2023. ápr. 10. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
69%
Éttermekben, nagykonyhákon nem sütnek zsírral.
2023. ápr. 10. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
76%
Kókuszolaj meg tej, ugyan már... csináld rendesen, napraforgó- vagy repce olajjal, tej nem kell bele. Csodálkozni fogsz. Meg aztán az is titok, amitől pl. a piaci lángos jobb, mint az otthoni: hogy már az ezrediket készítik ugyanabban az olajban.
2023. ápr. 10. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
59%
nemtom, az én rántottám alapból finomabb, mint az éttermesek
2023. ápr. 10. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak túl nagy lángon és/vagy túl sokáig sütőd, és ezzel kiszárítod.
2023. ápr. 10. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmiféle titok, nem sütik agyon ennyi a nagy titok. Még majdnem folyik, éppen csak megkeverik párszor, már zárják is el alatta a gázt. majd megy rá a fedő pár percig, és kész. Szívesen! (egy volt vendéglátós)
2023. ápr. 10. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!