Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tegnap készítettem életem...

Tegnap készítettem életem első tortáját. Nagyon finom lett, de a krém amivel be akartam kenni, kicsit lefolyt róla :/ Adnátok pár tippet, hogy egyben maradjon a torta? Csoki, vaníliakrém érdekelne főleg, de jöhet bármilyen használható ötlet

Figyelt kérdés
2010. okt. 15. 09:05
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
attól függ, milyen krémmel töltöd. Legtöbb esetben a vaníliapudingot vagy csokikrémet fellazítod Hulala tejszínhabbal, vagy habfixálós tejszínhabbal, akkor stabil marad a torta. Ha főzött krém az alap, akkor zselatint tegyél bele, miközben főzöd a krémet.
2010. okt. 15. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
67%

Felesleges a zselatin a főzött krémbe,micsoda marhaság ez.

Gondolom szakácskönyv alapján készitetted,biztos elmérted valamelyik hozzávalót azért lett híg a krém.Elsőre semmi sem sikerül tökéletesen,legközelebb már jobban megy.

2010. okt. 15. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Főzd elég sűrűre a krémet,akkor nem folyik. A zselatint pedig nem szabad főzni,és nem is kell a krémbe.
2010. okt. 15. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Fözött krémbe tényleg nem kell zselatin.....

A pungingot fözd kevesebb tejjel.Jó keményre fözd.Tedd ki hülni.Addíg csinálj vajból és porcukorból habot.Ha kihült a puding ezt a vajas porcukrot keverd el vele.Azt kend a piskótára.Nagyonfinom.Ha csokisat csinálsz tegyél bele 2 nagy kanál nutellát.Isteni lesz.

2010. okt. 15. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
48%
Annyi lemaradt,hogy a bekent tortát öntsd le folyó csokival amit felolvasztottál esetleg tortabevonóval.
2010. okt. 15. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
74%
Nem lehet hogy azert folyik le a kremed mert nem vartad meg amig teljesen kihul?Egyszer en is jartam igy.En is pudingos kremet szoktam csinalni:4dcl tej,pudingpor majd surure fozom es ha kihult akkor cukros margarinnal habositom,ha tejszines pudingal keszitem szoktam tenni orolt diot a krembe amit elotte ossze pici forralt cukros tejjel leforrazok.
2010. okt. 15. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!