Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért forrott fel a lecsó?

Miért forrott fel a lecsó?

Figyelt kérdés

Elettük befőttes üvegbe.

Aztán 75C fokon hagytuk 15 percet utána ronggyal kiszedtem és hagytuk száraz dunsztban.

De néhány nap után kifolytak az üvegekből.

Tanácsot tudnátok adni?

Köszönöm


2023. aug. 16. 09:23
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Felmetélés - felaprítás
2023. aug. 16. 10:15
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Mi volt a pontos folyamat?

A paprikákat beletuszkolta az üvegbe, és utána…

2023. aug. 16. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 A kérdező kommentje:

Akkor mi a pontos módszer? 😄


1.tiszta üvegek

2.megfőzni valamelyik összetevőt?

3.?

4.?

2023. aug. 16. 10:18
 14/24 anonim ***** válasza:
97%

Hallod, ne pusztíts már el.

Hogy lehet úgy nekiállni valaminek, hogy fingod nincs róla, hogy kell csinálni? Fel nem foghatom.

2023. aug. 16. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam:


- üvegek fertőtlenítés

- megfőzöm a lecsót készre, hogy később csak melegíteni kelljen

- forrón az üvegekbe szedem, lezárom légmentesen

- néhány napig száraz dunsztban maradnak


Évekig eláll így.

2023. aug. 16. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Pl. én nem készre főzőm (Horváth Ilona) Hagyma és zsiradék nélkül. Tavalyról még van egy üvegem, semmi baja. Így bármi máshoz is felhasználható.
2023. aug. 16. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Kevés volt a 15 perc.
2023. aug. 16. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 anonim ***** válasza:
92%

Nem valamelyik, hanem az összes összetevőt (valamennyit).


Ezerféle bevált módszer létezik, könnyen rá tudsz keresni. A netnek megvan az a bája, hogy baromságokat is. Néhány portál viszont megbízható, bár amatőrök receptjei szerepelnek ott: mindmegette, nosalty szerintem ilyen.


Miből áll a mi lecsónk (minimum hozzávalók):

hagyma, paprika, paradicsom és zsiradék.

Van aki teljesen készre készíti el, mintha frissen enné.

Van aki csak összefőzi az összetevőket (zsiradék nélkül).

A leggyakoribb a paprika-paradicsom összefőzése. Itt az arányokon lehet vitatkozni. Van, aki a sok paradicsomra esküszik, van aki a kevésre.

Én 3 kiló paradicsomot, 2 kg bogyiszlóit és 4 kg édes paprikát szoktam venni. A paradicsomot lehéjazom, és nagyobb darabokra vágva a fazékba teszem. Lassan elkezdem főzni, figyelve rá, hogy ne süljön le (kicsi az esély rá, de nem árt figyelni). Szépen elengedi a levét, és el kezd rotyogni. Ekkor adom hozzá a feldarabolt paprikát, több kisebb adagban. Én karikára vágom, de van aki a szeleteltre esküszik. Nincs jelentősége.

Amikor a paprika már megpuhult (de nem főtt rommá, csak már nincs tartás), akkor szedem bele a tiszta üvegbe, zárom azonnal és újságpapír között megy a dunsztba. Régi iskolán nevelkedtem, így egy késhegynyi szalicilt szoktam a tetejére szórni. Ha jól zár a csavarós fedő, akkor nem kell semmi. Ez még a celofános-gumis időkből itt maradt szokás.

Sózni nem szabad ezzel a módszerrel.

2023. aug. 16. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 A kérdező kommentje:

Értem és köszi!

Tudjátok tavaly sikerült de teljesen nem emlékszünk melyik módszerrel lett eltéve.

Nevetségesen hangzik de így van.

2023. aug. 16. 10:48
 20/24 anonim ***** válasza:
75%
A 75°C nem elegendő igazi hősterilizálásra, ahhoz legalább 85°C körüli hőmérséklet kell.
2023. aug. 16. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!