Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Átlag magyar pizzériákban...

Átlag magyar pizzériákban hány fokon sütik a pizzát hány percig?

Figyelt kérdés
2023. szept. 21. 16:45
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Milyen stílusú pizzának is nevezik ezt a Magyarországon népszerű fajtát?
2023. szept. 21. 16:47
 2/18 anonim ***** válasza:
34%
450 °C-on 2 percig.
2023. szept. 21. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
85%
Azért két percnél tovább és elég neki 350 fok.De öt-hat perc alatt kész.Fajatájátbmint Olaszországban nem lehet belőni mert régióban is sütnek vastag,vékony tésztásat és még formában is.
2023. szept. 21. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim válasza:
40%

450 fok kicsit sok lesz 🤣😂

Az biztos nem celsius.


Most a nyáron 1 hónapot pizzériában dolgoztam, egy fekete füstölgő valami lenne a pizzából ilyen melegben.


Nálunk a sütő 250 fokos volt és a normál tésztás kb. 10 perc, a vékony 6-7 perc alatt sült meg.

Olasz sütő volt, kővel kirakott nagy kemence. Nem ilyen lemez vacak.

2023. szept. 21. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
6%

Nem lesz sok, sőt, nem ritka a 480°C/900°F fok sem.

[link]



Nyomorékok.

2023. szept. 21. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
44%
250°C az nem pizzakemence, hanem bohóckodás. Kár nekiállni, hogy langyos sütőben tönkretedd a pizzát.
2023. szept. 21. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
33%
nem nagyon készítenek Magyarországon igazi pizzát. Amcsi-stílusú pizza förmedvényeket árulnak a legtöbb helyen.
2023. szept. 21. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:
Nyugalom..nem az volt a kérdés hogy nápolyi pizzát hány fokon kell sütni. Kösz 4. erre voltam kíváncsi.
2023. szept. 22. 01:36
 9/18 anonim ***** válasza:
79%

450-500 fok a max, és az elég szélsőséges példa!

Létezik ilyen is, de messze nem az átlag!


Az átlag, és általában a legnépszerűbbek olyan 350 körül mozognak, (330-380)

és pont addig kell sütni, amíg meg nem sül! :D


Egyébként nálunk 99%-ban ezt hazudják nápolyinak, mivel az terjedt el a köztudatban, hogy a legjobb, ezért az az eladható.

Pontosabban a nápolyinak hazudott az eladható, és általában népszerűbb, mint a new yorki stílusú, vastagabb tésztás.

Valójában ez egy hibrid stílusú, valószínűleg pont azért, hogy a legszélesebb vendégkört célozzák meg.

A valódi nápolyi pizza valóban 450 fokon sül, (fatüzelésben még melegebb is előfordul) és annyira vékony a tésztája, és feltét sincs rajta túl sok, hogy meg is sül ilyen brutálisan melegben is.

Sőt, ennél "hidegebb" kemencében ki is száradna, mire megsülne.

Ez az autentikus nápolyi pizza, a közhiedelemmel ellentétben, nem túl elterjedt az országban.

2023. szept. 22. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
66%

"nem nagyon készítenek Magyarországon igazi pizzát"


Attól függ, mit nevezel igazinak!

Olaszországban se mindenhol nápolyi stílusút csinálnak! Sőt!


Na most ha 100 emberből 99 a picivel vastagabb tésztásat szereti, ( nálunk ezt hívják vékony tésztásnak) mert a nápolyi egy rajzlap vékonyságú pászka, akkor melyik a förmedvény?

2023. szept. 22. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!