Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aki édesítőszert használ...

Andi80018 kérdése:

Aki édesítőszert használ sütéshez-főzéshez, melyik típusút szokta vásárolni? Melyik márkát?

Figyelt kérdés

2023. szept. 23. 20:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Stevia (negyedannyi) edesitot szoktam. A dia wellness marka nem valt be, de a tobbi pl szafi igen
2023. szept. 23. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim válasza:
92%
Eritrit
2023. szept. 23. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Eritritolt szoktam. Vagy az Aldisat, vagy pedig a Naturmind márkájút. Néha amúgy van hogy folyékonyt édesítőt is használok, de igazából azt mindig ott veszek, amelyik boltban éppen eszembe jut.
2023. szept. 23. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Eritrit
2023. szept. 23. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Diawellnes 1:4
2023. szept. 23. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
49%

Le leszek pontozva, de nagyon sok próbálkozás után azt mondom hogy semmit. Mindnek mű mellékíze van, vagy nem sütésálló, mint az eritit, bizonytalan az adagolása, stb. Ez márkától független.


Inkább érdemes megcsinálni cukorral rendesen, és kiszámolni hogy beleférjen. Lehet hogy csak egy pici szelet süti fér bele, de az legalább nem mű ízű. A kávét meg már rég édes nélkül iszom.

2023. szept. 24. 04:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
66%

Kávéhoz tablettát teszek (ciklamát+szacharin), én nem érzek mellékízet.

Főzéshez eritritet használok, férjem teájába 1:4-et. Sütik krémjébe eritritet, magához a sütéshez viszont úgy tudom, az eritrit nem jó, mert elbomlik bizonyos hő felett.

2023. szept. 24. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
74%

Nem fejeztem be, szóval magához a piskóta sütéshez (vagy amit sütni kell), ahhoz pedig glukonont használok.


Egyszer ezt kigyűjtöttem így magamnak:


Cukorhelyettesítők adagolása


100 gramm cukor = 1,3 x 100 gramm eritrit (160 fokig sütésálló)

100 gramm cukor = 0,7 x 100 gramm xilit (sütésálló, de nem karamellizálódik)

8 dkg cukor = 2 dkg „Negyedannyi édesítő” (stevia + eritrit keverék)

100 gramm cukor = 100 gramm glukonon (sütésálló)

2023. szept. 24. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
74%
Az egyenlőség jel után az édesítő hatást írtam, tehát hogy 100 g cukor édesítő hatásának mennyi eritrit, xilit, stb. felel meg.
2023. szept. 24. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat, és az adagolás-infókat. Na, azokkal én sem vagyok tisztában.. :-) Meg azzal sem, melyiket hány fokon lehet.

a glukogonról nem is hallottam, tök jó! :-)

2023. szept. 24. 14:29
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!