Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell berántani bizonyos...

Miért kell berántani bizonyos leveseket?

Figyelt kérdés

Anyukámtól, nagymamámtól úgy tanultam, hogy például a gulyáslevest, bablevest, borsólevest be kell rántani.

Én fiatal koromban így csináltam, de leszoktam róla, mert szerintem fölösleges.

A krémleveseket sem rántom be, saját alapanyagát turmixolom össze, amit tejföllel keverek a végén.

Mire jó, hogy lisztet raknak bele? Miért kell egyáltalán sűrűnek lennie egy gulyáslevesnek például? Elég sűrű az, ha jó sok húst és zöldséget teszek bele. Mint ahogy a sima tyúkhúslevest sem rántjuk be, miért kéne akkor másba rántás tenni?



2023. okt. 16. 12:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%
A gulyáslevest nem kell rántani. A többit meg nyilván a sűrített miatt szokták. A rántás ad egy extra ízt is, amit a turmixoljuk alapanyagoktol nem kapsz meg. Van aki így szereti, van aki amúgy.
2023. okt. 16. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
48%

Van amit be kell, van amit nem. A borsó és ableves ilyenek. A gulyást sosem rántjuk. A gulyásból nem szabad kispórolni az anyagot, akkor elég sűrű lesz az magában is.

A turmixolással meg igazából csak bébipapit csinálsz.

2023. okt. 16. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
86%
Ad egy plusz ízt neki a rántás.
2023. okt. 16. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:

A bébipapira válaszolva nekem a leves nem is arra kell, hogy jól lakjak (krémlevesekre gondolok). Mert utána úgyis van még második fogás. Én például egy kiadós leves után nem is tudok mást enni.

Köszönöm a többi választ. Ezek szerint nekem nem hiányzik ízvilágban a rántás :).

2023. okt. 16. 12:39
 5/18 anonim ***** válasza:
37%
4 Mondjuk ezen nem sokat változtat a turmixolás. Én pont a turmixolt krémlevesekkel is tele vagyok. Van egy karalábéfőzelék receptem, ami turmixolással éri el a megfelelő sűrűséget, na amellé sem kell igazán hús sem, pedig húsos vagyok.
2023. okt. 16. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
16%
Mert így szól a recept.
2023. okt. 16. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 A kérdező kommentje:
#5 jó, de én nem csinálom fózeléksűrűre.
2023. okt. 16. 13:20
 8/18 anonim ***** válasza:
82%
Mert akkor nem a vizben usznak a darabok, hanem egy fott etel jellege van. Jo, te nem szereted a rantasd, de attol meg van funkcioja.
2023. okt. 16. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
82%

Nem kell berántani, csak egyesek szokták. Gyakorlatilag mindig fölösleges, csak a kalóriát emeli meg.

Egy jól elkészített levesben nem "vízben úsznak" a darabok, hanem a belevalóktól lesz megfelelö konzisztenciája.


Mellesleg a gulyást nem szokás berántani semmilyen recept szerint sem!

2023. okt. 16. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
85%
A rántás csak plusz liszt és plusz zsír, aminek régen volt jelentösége, mert több energiát tartalmazott, kevesebb ételtöl is eléggé hízott az ember.
2023. okt. 16. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!