Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kedves Mindenki! Káposztasalát...

Kedves Mindenki! Káposztasalátát szeretnék készíteni. Mi a tapasztalat, nyers vagy forrázott káposztasalátával kapcsolatban? Ha forrázott, nagyon megpuhul a káposzta?

Figyelt kérdés

2023. nov. 12. 11:41
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Forrázott? Blehh... még nem ettem olyat, de fujj. Akkor már inkább egy dinsztelt káposzta.

De alapvetően természetesen a nyers a nyerő.

2023. nov. 12. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Nyers.
2023. nov. 12. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
29%

Attól is függ melyik típusú káposzta saláta ez.



A klasszikus lilakáposzta salátához ugye nem csak mosva, de párolva is van a káposzta, szép lassan, ecettel, cukorral, köménymaggal.


A magyaros fehérkáposztához nálunk az ecet szokta kicsit megfonnyasztani, meg vékonyra gyalulom.


Az amerikai verzióban (coleslaw) csak apróra vágom, reszelem a kàposztát, répát. Ez általában megoldja a problémát.


A koreai káposzta saláta (kimchi) esetén a só fonnyastja meg. Napa káposzta amúgy is puhább, olyan mint a jégsaláta, ha kapsz ilyesmit felétek.

2023. nov. 12. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
30%

Nyilván nyers...


A párolt káposztát meg ne kereszteljük már át káposztasalátára!


A reszeléstől, meg a sózástól meg ugyanúgy nyers marad, ez egyik se hőbehatás.

Megjegyzem a sima "magyar" káposztasalátát is érdemes besózni, sőt, ha téli káposztából készül, be is kell!

Attól esik össze, és lesz puhább!

Az ecet az ellenkezőt teszi, némileg ridegebb lesz tőle! De messze nem annyira, hogy a sózást ellensúlyozná.


Nem csodálom, hogy 0 %-os a 3-mas, 1 válaszon belül ennyi hülyeség ritkán hangzik el.

2023. nov. 12. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
88%
(sőt, még tovább megyek, fehér káposztából is lehet pároltat készíteni, meg lilából is lehet salátát! Na, most már teljes a képzavar! :D)))
2023. nov. 12. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Miért, a párolt lilakáposzta nem saláta? Miért?
2023. nov. 12. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

3, nehogy már minden képosztasaláta legyen, amiben káposzta van...

a párolt káposzta nem káposztasaláta, ahogyan a savanyított káposzta sem az.

2023. nov. 12. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Isten őrizz a forrázottól,csak nyersen.Régenvolt divat amikor még nem nagyon volt hűtőház.
2023. nov. 12. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

#6-os, ugyan mitől lenne az?

Ugyanúgy, ahogy nem nevezhető se szendvicsnek, se tokánynak, ugyanúgy nem nevezhető salátának se.

Nem azt a szerepet tölti be az étkezésben.

A párolt káposzta, egy melegen tálalt, párolt zöldség köret. Attól, hogy az ízesítéséhez többek közt ecet is kell, nem lesz belőle saláta.

Akkor ezzel az erővel a kínai édes savanyú is, salátával összekevert hús lenne.

2023. nov. 12. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
A párolt káposztát én is ismerem, ez nem egyenértékű a forrázással. Több receptben olvastam a forrázásról, ezért tettem fel a kérdést, hogy mi a különbség ÍZRE a forrázott és a nyers között.
2023. nov. 13. 08:23

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!