Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aki leönti a húslevesről...

Aki leönti a húslevesről lehabozás helyett a vizet, az miért teszi?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudom megérteni.

Egy jó húsleves attól ízes, tartalmas, hogyha belefő a húsnak a leve is. Habozás után még zavaros sem lesz. Ez kb egy 5 perces művelet miután felforr.

Mondjátok, miért jobb az, ha teljesen íztelen a leves, de legalább tiszta?

Egyik ismerősöm így főzi a levest és mindig ízetlen, ha lehet ilyet mondani “vízízű”.

Sosem értettem ez miért jó…



dec. 18. 23:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
41%

Mi az, hogy leönti a vizet?

Egyáltalán nem kell lehabozni, az egy kártékony babona. Gyönyörűen kitisztul, ha nem nagy lángon van forralva.

dec. 19. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:

Hát én szoktam, ha véres a hús.

De valamikor én sem habozom.


Pl.előfőzi a húst és mielőtt elkezd gyöngyözni leönti és újra feltölti vízzel…

dec. 19. 00:04
 3/12 anonim ***** válasza:
47%

Nem szeretik a globulint, meg a többi fehérjét se.


Én az ilyen levest csak mosogatólének hívom!


Továbbá a valódi profi az nem leönti róla, hanem átszűri, de ugyanabban főzi tovább.

dec. 19. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

Volt szerencsém segédkezni roma esküvőn. És ott az isősebb szakácsnő bizony leöntötte az első levet a húsról. Akkor azt gondoltam, hogy na hiszen... aztán egy gyönyörű sárgán gyöngyöző tiszta leves lett belőle.


Inkább én is lehabozom a levest. A végeredmény ugyanaz.

dec. 19. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha rosszul lett vágva(pl bolti és nem hentes vágta) akkor véres lehet a hús főzés közben is, hiába mosod meg. Akkor én is úgy csinálom, hogy forralom csak a húst pár prtcig, és azt leöntöm. Aztán kap új vizet, zöldség, fűszerek és onnan indul a főzés.

De legtöbbször kuktában csinálom, ott nincs lehetőség habozni, és mindig szép tiszta.

dec. 19. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert akkor nem habzik fel az újabb felfőzésénél. Én mondjuk inkább lehabozom.
dec. 19. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is kuktában főzöm, leszűröm tálalás előtt, és mindig nagyon szép a leves.
dec. 19. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
En is ugy csinalom ahogy az 5ös
dec. 19. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
58%
Ja amikor kész a leves, leöntöm az egészet aztán felhúzom a zöldségeket csapvízzel. Gyönyörű áttetsző így.
dec. 19. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
68%
Sokkal tisztább lesz a leves.Forró vízben kell az lezárja a pórusokat.Második víz hideg,húsból csontból csak később főnek ki az ízek.
dec. 19. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!