Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Azt lehet tudni, hogy a...

Azt lehet tudni, hogy a ragadozó állatok húsa miért nem számít ínyencségnek, miért nem terjedt el a fogyasztásuk? A farkas és a róka jutott az eszembe, hogy miért nincsenek róka és farkas receptek?

Figyelt kérdés
jan. 24. 15:35
 1/4 anonim ***** válasza:
52%
Vannak olyan kultúrák ahol elterjedt és jóízűen fogyasztják.
jan. 24. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
93%

Mert ezeket nehezen lehetne tartani, és nagyobb stílben tenyészteni, nem lehet egyszerü zsákos táppal etetni - azt meg nem sokan tartanákertelmes emgoldásnak, hogy azért tartok birkákat/nyulakat/baromfit, hogy meg tudjam etetni a farkasokkal.

És mivel aránylag kevés ragaddozó van a természetben a növényevökhöz képest, ezért jóval ritkábban kerül pl. vadászok elé.

De sok helyen pl a medve kifejezetten kedvelt ételként is, ezt már megéri elkészíteni, van elég hús rajta.

jan. 24. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
34%
jan. 24. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

#1, hol vannak ilyen kultúrák, ahol a vadon élő róka fogyasztásának hagyománya van?


#2, ez egyáltalán nem indok a fogyasztásuk mellőzésére, mivel, ha valami finom, és abból, ha kevés van, akkor az bizony keresett és drága lesz. Egyébként Magyarországon még napjainkban is évente 50-70 ezerrel gyérítik a rókaállományt a vadászok. Tehát legalább a tehetőseknek jutna.


#3, inkább hagyjuk!

jan. 24. 20:26

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!