Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van plusz egy fehér...

Miért van plusz egy fehér színű krém réteg a marcipán bevonatos tortán?

Figyelt kérdés
Adott egy ünnepi, most pl esküvői torta. Csoki torta, rajta fehér marcipán. Azt tudom, hogy ilyenkor a marcipán alatt kell, hogy legyen egy vékony réteg krém. De ezen a tortán úgy van, hogy legfelül amúgy is krém van (csokikrém, vastagabb réteg) nem tészta. És még afölött közvetlenül egy vékony réteg fehér krém, arra jön a marcipán. Miért kell a plusz fehér réteg, ha amúgy is krém van legfelül, illetve ha kell, akkor miért nem lehet alatta tészta, miért van ott is csokikrém?

jan. 28. 11:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
De kinézetre ugyanolyan? Ízre? Majd megkérdezem akkor mi volt.
jan. 28. 14:58
 12/17 anonim ***** válasza:
78%
11: szinte biztosan fondant volt. A marcipán horror drága lenne.
jan. 28. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem ugyanolyan kinézetre. A marcipán alapvetően sargas-vajszinu szinezetlenul. Fehérre pl nem lehet szinezni, tehát ha a torta hófehér volt, akkor nagy eséllyel fondant volt. Az íze sem ugyanolyan, a fondant édes, cukormassza, a marcipanban érzed a mandula ízt.
jan. 29. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 A kérdező kommentje:

13: akkor tutira fondant volt. Teljesen fehér volt.


Én magamtól arra tippeltem volna, hogy azért, hogy ne üssön át a sötét krém, de akkor meg azt nem értem, hogy miért nem lehetett közvetlenül a fehér krém alatt tészta, miért volt alatta plusz egy réteg csokikrém. Mármint nem bánom, hogy ott volt, mert nagyon finom volt így, csak érdekelne az oka.

jan. 29. 18:53
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért, hogy finomabb legyen. A vékony réteg vajkrém csak azért kellett, hogy ne olvadjon meg a fondant. Vastag rétegben nem kellemes enni.
jan. 29. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez a sütés egy nagyon kedves témakör!
jan. 29. 22:38
 17/17 anonim ***** válasza:
47%
Tudnak a cukrászok marcipánt is fehéríteni. Én januárban csináltattam Édesapám születésnapjára egy fehér tortát marcipánból és mondta a cukrász csaj, hogy a marcipánnak van egy színe ami nem teljesen fehér, de ki lehet fehéríteni. Én fehér marcipán tortát kértem, mondtam neki, hogy jó lesz a fehérítéssel. Megcsinálta, nagyon szép lett és finom volt. :) Nagyon szeretem a marcipánt. Szóval, felismerem, ha nem marcipán lett volna, de az volt.
febr. 10. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!