Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van plusz egy fehér...

Miért van plusz egy fehér színű krém réteg a marcipán bevonatos tortán?

Figyelt kérdés
Adott egy ünnepi, most pl esküvői torta. Csoki torta, rajta fehér marcipán. Azt tudom, hogy ilyenkor a marcipán alatt kell, hogy legyen egy vékony réteg krém. De ezen a tortán úgy van, hogy legfelül amúgy is krém van (csokikrém, vastagabb réteg) nem tészta. És még afölött közvetlenül egy vékony réteg fehér krém, arra jön a marcipán. Miért kell a plusz fehér réteg, ha amúgy is krém van legfelül, illetve ha kell, akkor miért nem lehet alatta tészta, miért van ott is csokikrém?

jan. 28. 11:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
26%
nem tudom sajnos
jan. 28. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
1: azért kedves, hogy elolvastad.
jan. 28. 12:22
 3/17 anonim ***** válasza:
27%
Talán picit vékonyabb krém és csúszik rajta a marcipán ráigazításkor.
jan. 28. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
42%
Mert úgy finomabb, ha több krém van benne. Én egyébként sosem eszem meg a marcipánt, szerintem borzalmas ízű.
jan. 28. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
60%
Ha a csoki kremre teszi, akkor atlatszik a sötét krém.
jan. 28. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
85%

Mert a tejszínes krém feloldja a fondant burkolatot (az ugyanis sosem marcipán)

Ezért egy vékony réteg vajas krémmel burkolják

jan. 28. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
36%

"Mert a tejszínes krém feloldja a fondant burkolatot (az ugyanis sosem marcipán)"


Vagy de. Van fondant burkolatos és van marcipán bevonatos torta is, így elég nagy butaság lenne kijelenteni, hogy sosem marcipán.

jan. 28. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:
Mi a különbség a fondant meg a marcipán között? Nekem marcipánnak tűnt.
jan. 28. 14:19
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
A marcipán mandulabol és cukorból készült massza, drágább, nem színezheto élénkre. A fondant egyszerűsítve egy gyurhato cukormassza.
jan. 28. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
84%
A fondant sokkal jobban kezelhető, és olcsóbb, mint a marcipán. Ezért nem igazán használják torták burkolására a marcipánt.
jan. 28. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!