Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mire tudnám a sok lekvàrt...

Mire tudnám a sok lekvàrt idővel felhasználni? És kibontás után még hány napig lehet enni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nagyon sok házikészítésű lekvárt kaptunk egy kedves nénitől akit ismerünk.

Van füge, málna, eper, áfonya és a fügén kivül mindegyikből 2 befőttes üveg.


Na most, mire használjam fel, hogy majd ne menjen kárba?

Van ami tavaly és van ami tavaly előtt készült.

Egyiket se bontottuk még ki.


Milyen nasit, sütit lehet ezekből készíteni?

Nézegettem már persze neten is de azok annyira nem jöttek be, pl most, hogy csak linzerbe töltsem vagy hókifli stb azokba nem akarom pazarolni.



febr. 8. 23:59
 1/8 anonim válasza:
100%

A lekvárok alapvetően sokáig el tudnak állni a magas cukor tartalmuk miatt, mert az már önmagában is tartósító hatással bír. És ha szalicilt is tettek bele, akkor meg pláne.


De majd remélem azért kapsz pontosabb, részletesebb választ is.

febr. 9. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Pont hogy a linzer a házi lekvártól lesz igazán finom.

Reggelifélékbe tudod tenni: palacsintába, amerikai palacsinta tetejére, tejberizs tetejére, tejbegrízhez, zabkásához, vajas kenyér tetejére, bundás kenyérhez

Sütikhez: zserbóba, sacher tortához a barack, bármilyen piskótatekercshez bármelyik. Ha almás pite töltelékéhez keversz egy dügelekvárt az is nagyon finom.

De őszintén a füge és a málnalekvárt én úgy megbevsülném hogy tuti minél natúrabban enném. Pl palacsintába


Illetve az áfonya meg a málna is nagyon passzol száazabb sültekhez mi karácsonkor pulykát csinálunk és ahhoz krokket és amelle pár üveg lekvár tuti elfogy.



Tartósság: ha jól van eltéve, 5 év garantált de inkább 10

Kibontás után csak tiszta késsel vagy kanállal szabad belenyúlni pl nem késssel veszel a vajas kenyerre es azzal kened el. Hanem szedsz a lekvarbol es masik kessel kened el. Es minsig ugyanazzal a tisztaval szedsz igy ket hetig biztos elall bontva de neha tovabb

febr. 9. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Pálinkát
febr. 9. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A lekvárok évekig elállnak!
febr. 9. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Felbontás után is hónapokig jó.A bontatlan pedig évekig.Süteménybe pedig majd elfogy.
febr. 9. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Rákened kalácsra, kenyérre, ha épp nem akarsz sütni. De amúgy hájas, bukta, ischler, ezekbe mind jók. Hónapokig, akár egy évig is eláll bontva, ha nem nyúlkáltok bele használt (koszos/nyálas kanállal). Nem muszáj hűtőbe rakni, de ha odateszed, javítod az esélyeit.
febr. 9. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Joghurtba is lehet tenni.
febr. 9. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Pár hónapig kutya kötelessége elállni, nálam is vannak több hónapos nyitott lekvárok a frigóban. Semmi bajuk.



Hogy mit csinálj vele?


Linzerbe miért lenne pazarlás? A házi lekvár íze markáns, érezni fogod.

Itt a nézőpont a baj, pont hogy feldobod vele azt amihez hozzáadod.



Palacsinta

Muffin

Victoria sponge torta

Zserbó

Lekváros kenyér

Grízes tészta

febr. 9. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!