Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéspörkölt hogyan lesz...

Sertéspörkölt hogyan lesz igazán finom?

Figyelt kérdés
Saját praktikák, hogy szaftos, ízes legyen?

márc. 1. 13:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Sok hagyma alapnak, nem túl pirítva, csak üregesre sütve. Ahogy fő a hagyma, megsűríti a levet.
márc. 1. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
Őrölt-köményt ki ne felejtsd,sok hagyma ahogy 1-es írja.
márc. 1. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
Üvegesre párolt hagyma, feldarabolt paradicsom, paprika, kevés paradicsompüré, fűszerpaprika, egész vagy őrölt kömény. Ne száraz húsból (karaj, sovány comb) készüljön, inkább lapockából.
márc. 1. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
82%

Hús választás is múlik rajta.Ha szereted akkor felé csülök fele lapocka.A pörkölt alapra ha rátetted a húst ne öntsd fel hanem pítlrítsd le amíg ki nem engedi a vizet.Hagymát ne sajnáld alóla mert kevés lesz a szaftja.

Egyébként fűszerezésnél nincs titok.Só,bors, köménymag, fokhagyma, fűszerpaprika, lecsó.

márc. 1. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
60%

Én amit mindig meg szoktam csinálni, ha készítek:

-Elősütöm pár percig a húst, hogy pici kérge legyen.

-Csinálok egy pörkölt alapot amiben fűszerek és zöldségek vannak (olyan is ami meglepő lehet, mert nagyon jó ízt ad neki (répa, zeller, petrezselyem) de csak nagyon kis mennyiségben és nincs megjelenítve textúrában, mert szét van főzve és alapból reszelve kerül bele.

-Használok benne füstölt piros paprikát

-Lapzselatint nyomok a végén bele, hogy igazán "szaftos" ragadós legyen.


A többi dolog a szokásos. Az alap természetesen abból áll, hogy az említett zöldségeken kívül nagyobb mennyiségű hagyma, fokhagyma, paradicsom és paprika van szétfőzve és mártássá főzve.


Ha pörkölt akkor köretnek pedig csak házi galuska.

márc. 1. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
79%

Úgy lesz igazán finom, hogy megcsinálod, és a saját ízlésed szerint, minőségi fűszerekkel fűszerezed.

Nehéz azt leírni, hogy mennyi hagyma, paprika, só, fokhagyma, őrölt kömény "kell" bele, mert eltérőek az ízlések is.

Pl a "sok hagyma" sem mértékegység, és a sok hagyma túltolva már inkább ront rajta.

Ételeken, recepteken veszekedni nem illik, de egy egyszerű sertéspörkölt receptben is vannak eltérések, olykor nem is jelentéktelen.

Vannak receptek, amelyek úgy kezdődnek, hogy zsiradékon pirítják a hagymát, majd a pirospaprikát teszik bele oldják annak a színét, és azt követően megy bele a hús, és azonnal felöntik vízzel. Semmi gond, de az paprikás lesz, nem pörkölt.

A pörköltnek a nevében is benne van, pörköléssel készül, a különbség az az előbb leírtakkal, hogy nem öntik fel vízzel, a lassú tűzön pörkölik, akár 30-40 peren keresztül úgy, hogy egy csepp vizet sem adnak hozzá, attól függően, hogy mennyi vizet ad ki a hús, és később is csak kis adagokban kerül hozzá víz, lassú tűzön készül az étel, rövid lével, nem levest akarunk főzni.

A fűszereken túl tehát fontos még a pörkölés technikája, jól oda legyen pirítva a hús több alkalommal is, ugyanakkor ne égjen meg.

Mint minden étel, általában a pörkölt sem az első elkészítés után lesz a legfinomabb, de az nem azt jelenti, hogy az első nem jó

márc. 1. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
36%
Tapasztalatom szerint kicsit oda kell égetni, attól lesz sajátos aromája.
márc. 1. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan lesz igazán finom, szaftos?

Akár és bármely variációban kezdesz neki akkor lesz, amikor a megfelelő lángon a mennyiségnek megfelelő ideig főzöd.


Ez nem afféle "közhely", hanem szabály.

márc. 1. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Füstölt szalonnát piríts alá, és annak a zsírján indítsd a hagymát. A többit már előttem leírták.
márc. 1. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
86%
Lapockából csináld ez az egyik.
márc. 1. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!