Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a legjobb...

Hogyan készül a legjobb palacsinta? Hogyan készíted?

Figyelt kérdés
A kérdés a palacsintatésztára vonatkozik.

márc. 15. 05:39
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Azt is írjatok meg légy szíves, hogy miben sütitek ki, mármint pl napraforgó olajban vagy kókuszolajban, stb?
márc. 15. 05:44
 2/12 anonim ***** válasza:
19%
a legjobb palacsinta a balatoni palacsintázókban készül
márc. 15. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
4 tojás, fél kiló liszt, 2 liter tej, 10 dkg olvasztott vaj és kb fél liter szénsavas víz, ami nálam bevált. A vaj miatt nem kell olaj a serpenyőbe
márc. 15. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

1


Napraforgóolajban.Egy kis decis pohárba öntök némi olajat.Majd abba mártogatok egy összegöngyölt papírtörlőt.S minden palacsinta sütése előtt azzal a galacsinnal kenem be vékonyan a palacsintasütőt.Így nem tocsog az olajban.És kb. fél,háromnegyed deci olajjal vagy 30-40 palacsintát meg lehet sütni.

márc. 15. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
85%

1kg liszt, 1 db tojás, só, cukor, napraforgó olaj(nem tudom mennyi, csak öntögetem szemre), kb fél (vagy kicsit több) liter szódavíz.

Napraforgó olajjal megkenem a palacsintasütőt.

márc. 15. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
65%
1 kg liszt es fél liter viz? Az kb nokedli teszta nem palacsinta
márc. 15. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
79%

Ez nem az én receptem de nekem eddig ez vált be a legjobban:


"▶ RECEPT

Hozzávalók 20 db palacsintához

1 db tojás

3 dl tej (vagy víz hogyha nincs)

20 dkg liszt

2 evőkanál cukor (3 dkg)

1/2 teáskanál só

2 dl szóda vagy mentes víz

5 evőkanál olaj (plusz az első alá egy pici, ha serpenyőben sütöd)


Elkészítés:

1. Felütjük a tojást egy mérőkancsóba. Hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a lisztet, cukrot, a sót és botmixerrel összedolgozzuk. Beleöntjük a vizet és ezzel is elkeverjük. Végül jöhet az olaj és egy utolsó mixelés.


2. Egy serpenyőt vagy palacsintasütőt a maximális fokozatra felhevítünk. Ha serpenyőt használunk, akkor az első alá tegyünk pár csepp olajat és már kezdhetjük is sütni a palacsintákat. Az első oldalt általában 1-1,5 percig sütöm, a másodikat átfordítás után csak fél-1 percig szoktam. Az átfordítással mindig megvárom, hogy körben a tészta széle barnás legyen, akkor tuti nem szakad el átfordítás közben."


Az változó hogy éppen étolajjal vagy kókuszzsírral készítem.


Illetve a receptel ellentétben én simán egy turmixgépben szoktam a hozzávalokat összedolgozni.

márc. 15. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Cukrot nem teszek bele.


Egy bögre liszt, egy tojás, kis tej, egy kiskanál olaj - szódával kikeverem palacsintatészta állagúra.


Vastagságtól függően 8-10 darab jön ki belőle, de ennyi elég is, mert csak a barátom eszi (én érzékeny vagyok, nem ehetek "simát").

márc. 15. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Kisütni: pár csepp napraforgó olajon / pali, így nem kapja le, de nem tocsog az olajban.
márc. 15. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Fele szóda fele tej.Liszt, tojás cukor só a tésztába is teszek olajat.

És napraforgó olajban sütöm.

márc. 15. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!