Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segítenél? Nem túl lágy...

Segítenél? Nem túl lágy diókrém receptet kérnék.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Diókrémes piskótakockát kért holnapra a férjem, de attól félek, hogy ha a tortakrémet (főzött diókrém) töltöm a piskótalapok közé, azt nem tudom majd szépen felkockázni, mert túl lágy hozzá. Ajánlanátok olyan kipróbált receptet, amivel szépen kockázható, finom sütit készíthetek?

Előre is köszönöm!


2010. okt. 31. 17:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Én ezzel szoktam a piskótát tölteni:

20 dkg darált dió

1 ek. liszt

2,5 dl tej

10 dkg cukor

1 cs. vaníliáscukor

1 citrom héja

10 dkg margarin


A tejet a cukrokkal és a citromhéjjal összefőzzük. Forrás előtt hozzáadjuk először a lisztet, majd a diót, utána összefőzzük. Kihűlés után (én langyosan szoktam, és belevágom utána a hűtőbe) hozzákeverjük a margarint. Én csak tortába tettem, de kis hűtés után elég kemény szerintem :)

2010. okt. 31. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. okt. 31. 19:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha az előző is lágy, keverj bele egy kevés aszpikot.
2010. okt. 31. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!