Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi értelme élesztőt tenni a...

Mi értelme élesztőt tenni a palacsintába?

Figyelt kérdés

Ma is feldobott egy ilyen receptet a facebook, de nem értem a létjogosultságát a palacsintában, pláne, hogy kerül bele szódavíz is, ami ugye szén-dioxidot tartalmaz, és az élesztőgombák is ezt termelnek mikor elfogyasztják a cukrot. Ettől lesz a kelt tészta olyan amilyen, mert a CO2-től fújódik fel.

[link]


Itt egy hasonló kérdésnél valaki írta, hogy ettől lesz (szerinte) vastagabb a tészta. Nos én élesztő nélkül, de tej és szódavíz kombójával csinálom a palacsintát, és ez sem lesz vékony, mert ugye a szódában ott a CO2. Élesztő íze meg szerintem nem kell a palacsintába.



ma 12:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%

Mi is teszünk bele. Élesztő íze nem lesz tőle. Lágyabb lesz tőle. Mi a nagyon vékonyat szeretjük, amin akár kis apró lyukak is vannak. Így nem lesz tömör, nehéz a tészta.

Annyi, hogy ha van benne élesztő, akkor azonnal ki kell sütni. Nem lehet eltenni másnapra a kikevert tésztát.

ma 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:

Amit én használok receptet, azt is aznap meg kell sütni, mert másnapra olyan lesz a folyékony tészta mint amiben leülepszik a liszt. :)

A szóda miatt ez is lágy, sütéskor kicsit ugyan vastag, de később lelapul.

Ezt a receptet használom, csak jóval kevesebb olajjal, úgy 1 decivel keverem be, illetve kerül bele kevés cukor is.

www.youtube.com/watch?v=rXaBEDjDPW0&t=2s

ma 12:53
 3/13 anonim ***** válasza:
70%
Élesztős verziót még nem hallottam, de csipet sütőporral csináltam már ha éppen nem volt otthon se szóda se ásványvíz (nem szoktam buborékosat inni), és elfelejtettem csak ezért venni. Amúgy ez is olyan, hogy ahány ház, annyi szokás, még két egyformát nem ettem.
ma 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
89%
Anyósom sütötte élesztővel a palacsintát, nagyon finom volt.
ma 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
50%
A palacsintába nem kell élesztő :D
ma 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
94%
5. Abba nem is, de a kelt paliba igen
ma 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 Fingkirály ***** válasza:
20%
#3: a sütőporos tészta sütés közben kicsit felfúvódik. Az az "amerikai palacsinta" (Európában "gofri" néven ismerik amúgy, ugyanaz a kettő, csak az "amerikai palacsintát" nem ilyen formában sütik) tésztája.
ma 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Amerikai palacsintát is szoktam csinálni, meg gofrit is (amúgy ez két különböző recept, nálam legalábbis), de az előző válaszomban a sima, nálunk szokásos palacsintára gondoltam. Ha nincs kéznél szóda, vagy buborékos víz, egy picike sütőpor segít, hogy levegősebb legyen, ha erre van igény. /3-as voltam/
ma 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
61%
sima palacsintába nem kell élesztö ,se sütöpor,viszont ėn jó sok teljel csinálom és vékony palacsintám lesz kb 1,5 tejel készitem.
ma 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
93%

Ez olyan, mintha a babot kérdeznéd, minek a gulyásba? A babgulyás egy másik étel. Gulyás az is, hús is van benne, zöldség is… A bográcsgulyás is paprikás lé, hús és fűszerek, de zöldségek nélkül. Mindhárom gulyás.

Az élesztős palacsinta is pali, csak egy másik változata (és nem amerikai és nem gofri/waffel).

ma 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!