Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi értelme élesztőt tenni a...

Mi értelme élesztőt tenni a palacsintába?

Figyelt kérdés

Ma is feldobott egy ilyen receptet a facebook, de nem értem a létjogosultságát a palacsintában, pláne, hogy kerül bele szódavíz is, ami ugye szén-dioxidot tartalmaz, és az élesztőgombák is ezt termelnek mikor elfogyasztják a cukrot. Ettől lesz a kelt tészta olyan amilyen, mert a CO2-től fújódik fel.

[link]


Itt egy hasonló kérdésnél valaki írta, hogy ettől lesz (szerinte) vastagabb a tészta. Nos én élesztő nélkül, de tej és szódavíz kombójával csinálom a palacsintát, és ez sem lesz vékony, mert ugye a szódában ott a CO2. Élesztő íze meg szerintem nem kell a palacsintába.



tegnap 12:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám is sütött kelt palacsintát, nagyon finom volt. Megnézem ezt a receptet, mert az övé sajnos nincs meg.
tegnap 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
68%
szódavízzel, vagy tejjel szoktak palacsintát készíteni.
tegnap 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
85%
Ahány ház, annyi szokás.
tegnap 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!