Mi értelme élesztőt tenni a palacsintába?
Figyelt kérdés
Ma is feldobott egy ilyen receptet a facebook, de nem értem a létjogosultságát a palacsintában, pláne, hogy kerül bele szódavíz is, ami ugye szén-dioxidot tartalmaz, és az élesztőgombák is ezt termelnek mikor elfogyasztják a cukrot. Ettől lesz a kelt tészta olyan amilyen, mert a CO2-től fújódik fel.
Itt egy hasonló kérdésnél valaki írta, hogy ettől lesz (szerinte) vastagabb a tészta. Nos én élesztő nélkül, de tej és szódavíz kombójával csinálom a palacsintát, és ez sem lesz vékony, mert ugye a szódában ott a CO2. Élesztő íze meg szerintem nem kell a palacsintába.
tegnap 12:06
11/13 anonim 



válasza:





Anyukám is sütött kelt palacsintát, nagyon finom volt. Megnézem ezt a receptet, mert az övé sajnos nincs meg.
12/13 anonim 



válasza:





szódavízzel, vagy tejjel szoktak palacsintát készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!