Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojássárgája nyersen meddig...

Tojássárgája nyersen meddig tartható el hűtőben?

Figyelt kérdés
2010. nov. 28. 12:35
 1/2 anonim ***** válasza:

2-3 napig egész biztos, a nagyobbik megoldandó feladat úgy eltenni, hogy ne száradjon ki. Esetleg tegyél rá folpackot úgy, hogy nyomkodd rá a sárgája felületére, hony egyáltalán ne érje a levegő, aztán mégegy réteget az edényre, szokásosan.

Vagy ha olyan étel lesz belőle, önts rá olajat.

2010. nov. 28. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha friss a tojássárgája, akkor önthersz rá tiszta hideg vizet is, hogy ne száradjon ki - ezt felhasználás elött öntsd le. (Ez csak akkor megy, ha a tojás friss volt, egyébként könnyen kipukkad a sárgája, amikor leöntöd a vizet)

Ha 2-3 napnál tovább kellene tárolni, akkor nyugodtan fagyszd le, felengedés után ugyanúgy használható, mint a friss, de ha felolvadt, akkor pár órán belül fel kell használni.

2010. nov. 28. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!