Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A nyáron a családommal Tihanyb...

A nyáron a családommal Tihanyba jártunk és egy vendéglőbe tihanyi aprópecsenyét ettünk, ami nagyon finom volt. Hogyan kell ekésziteni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 11:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez nem standard étel, ez fantázia név.

Hetente 20 ilyet találok ki. A készítőtől tudod megkérdezni, vagy ha szerencséd van, és a környéken több helyen is elterjedt az éte, esetleg onnan olvashatja v.ki a kérdést.

2010. nov. 30. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Tihanyi aprópecsenye fûszeresen, serpenyõben, burgonyával!

Ezt az étterem honlapján találtam:)

Próbáld meg úgy elkésziteni mint a barssóit, csak cukorborsó nélkül!

A recept:

Fél kiló sertés vagy pulykacombot apró kockákra vágunk. Kevés forró olajon addig kavargatjuk, amíg teljesen kifehérednek a húskockák, sőt egy kis színt is kapnak. Megsózzuk, borsozzuk, és mellé szeletelünk négy-öt gerezd fokhagymát. Ha szárított majorannát használunk, akkor abból is bőven szórunk a húsra, majd nagyon kevés vizet öntünk alá, és lefedve párolni kezdjük. A vizet mindig pótolgatva, addig pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz.

Nem szabad tocsognia a szaftban, de ne is főzzük el alóla teljesen. A végén ha szüksége utánaízesítjük, és a tetejét pirospaprikával megszórva tálaljuk. Ha sültkrumplival készítjük, akkor amíg a hús elkészül kis kockákra vágunk fél kilónyi burgonyát, és bő forró olajban kisütjük. A hússal összekeverve, de szintén megpaprikázva tálaljuk.


Egy másik recept:


Hozzávalók:


■40 dkg sertés lapocka

■60 dkg burgonya

■3-4 gerezd fokhagyma

■1 tk majoranna

■1 erőleves kocka

■1 tk pirospaprika

■olaj, só, törött bors,

Elkészítés


1.A húst kisebb kockára vágom, majd kevés olajon barnára pirítom. sózom, borsozom, hozzáadom az apróra zúzott fokhagymát és rászórom a majorannát. Kevés vízben feloldom a leveskockát, a húsra öntöm és fedő alatt puhára párolom. Közben a kockára vágott burgonyát bő, forró olajban megsütöm.

2.A húst zsírjára sütöm és hozzáadom az alaposan lecsepegtetett sült burgonyát. Összeforgatom és néhány percig együtt párolom.

3.Végül meghintem egy kávéskanál pirospaprikával, alaposan összekeverem, majd finom házi jellegű savanyúsággal tálalom.



Én szoktam bele tenni cukorborsót is, de ezekbe a receptekbe nem kell!

2010. nov. 30. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a recepteket!
2010. nov. 30. 14:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is köszönöm a recepteket, ki fogom próbálni, jónak tünnek.
2010. nov. 30. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen máskor is!
2010. nov. 30. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!