Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Alábbi recept alapján mézeskal...

Alábbi recept alapján mézeskalács tésztát gyúrtam, de nagyon RAGAD, nem áll össze, és nem lehet kinyújtani, mit rontottam el?

Figyelt kérdés

Hogyan javítsam?

Hogyan nyújtsam ki?

A kezemről is alig tudtam levakarni,pedig úgy tudtam,hogy a kézmelegtől megolvad minden összetevő,és leválik a kézről...


Ez a receptem:


[link]


2010. dec. 19. 18:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hagytad hűtőben állni egy-két napot legalább?
2010. dec. 19. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem.

Azt írja a recept,hogy "kis pihentetés",azt goindoltam egy óra az elég lesz....

Napokig kellene?

2010. dec. 19. 18:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Legalább egy estét. Az elején minden mézeskalács tészta ragad. Rakd be a hűtőbe, holnap vedd elő, akkor próbáld nyújtani! Ne legyen túl meleg a konyhában és akkor nem fog nagyon fellágyulni. :)
2010. dec. 19. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a kézről leválás általában működik a legtöbb tésztánál, de a mézeskalács kivétel. Minél tovább gyúrod, annál reménytelenebb ragacsnak tűnik. :D
2010. dec. 19. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Akkor megpróbálok kicsit a hűtővel trükközni,hogy jobb legyen a hőmérséklet,mert sajnos ezeket nekem ma meg kell sütnöm. Innentől minden nap be van táblázva karácsonyig.

2010. dec. 19. 18:25
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én mézeskalács házikót csináltam tegnap. Tegnap reggel megcsináltam a tésztát és 2 órát hagytam a hűtőben pihenni. A lényeg az, mikor gyúrod a tésztát hogy ne teljesen ragadósan tedd el, hanem ha szükségesnek látod adj még hozzá lisztet. Ugyanez igaz akkor is, mikor nyújtani kezded. Annyi lisztet szórj rá és a nyújtódeszkára, hogy már ne ragadjon!Ne sajnáld tőle, mert a mézeskalács tészta sajnos ilyen aljas..:D

Remélem tudtam segíteni.


20/L

2010. dec. 19. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Megcsinálhatod, hogy adsz hozzá lisztet, jó sokat, csak akkor nem lesz puha, csak dísznek lesz jó, megenni nem igazán. Szóval inkább a hűtő. Ha fenn bírsz maradni sokáig, akkor pár órára azért tedd be.

Más megoldást nem tudok rá, de hátha jön valami nagyon profi, aki tud valami jó trükköt. :)

Azon meg ne lepődj meg, ha sütés után megkeményedik. Pár nap alatt vissza visszapuhul.

2010. dec. 19. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, még az utolsó válaszolót kiegészíteném annyival, hogy ha tényleg esetleg kemény lesz a tészta, csomagold be a sütiket és rakj be a csomagolásba rájuk egy félbe vágott almát. Nagyn sokan ezt ajánlják, mert így puha tésztát kapsz.
2010. dec. 19. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!!
2010. dec. 19. 18:51
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
ugyanezzel a recepttel sütöttem ma :) finom lesz az, csak tényleg tedd be pár órára a hűtőbe.
2010. dec. 19. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!